Завршен "Трофеј Видовдана 2016"

Победник 24. турнира у малом фудбалу "Трофеј Видовдана 2016" је екипа "Само вас гледамо", која је савладала тим "Хороскоп" у финалној утакмици 3. јула на терену "Видовдан" у насељу Нова Борча. У борби за треће место екипа Трговинска радња "Шестица" победила је "Ботафого".

У свечаној атмосфери завршнице турнира пехаре и дипломе победницима су уручили председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик председника др Дарко Пауновић, председник Скупштине Драгослав Шолак и чланови Већа општине.

Градска општина Палилула доделила је и захвалнице за подршку у организацији турнира - Дому здравља Палилула, Фудбалском савезу Београда, Полицијској станици Палилула, Полицијској испостави Борча, КУД "Борчански опанак", ФК БСК Борча, Ресторану "Видовдан", ФК Младост и Бобану Јовановићу.

 

Пехари и медаље уручени су и победницима шаховског турнира - "Тишми и пријатељима" за освојено прво место, Шаховском клубу "Раднички" за друго и ШК ""Дунавски венац" за освојено треће место.

Након уручења награда и признања, културно-уметничка друштва "Деспот Стефан" из Београда, "Коларац" из Колара, "Арсеније Теодоровић" из Перлеза и "ЈУ Лира" из Бусија извели су двочасовни фолклорни програм, који уједно представља оснивање I фестивала фолкора у Борчи у организацији КУД "Борчански опанак" и уз подршку Општине Палилула.

Председник Општине Палилула је отварајући фестивал рекао, да ће се борити да Борча добије дом културе у скоријој будућности, како би се што чешће могла организовати дешавања попут фолкора, представа и других културних сарджаја.