28.08.2023

Градска општина Палилула

Београд

Градска општина Палилула;Београд

28.08.2023

У Крњачи отворен нови објекат Дома ученика Пољопривредне школе

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић данас је у палилулском насељу Крњача отворила нови објекат Дома ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“. Отварању је присуствовао и председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић.

Обраћајући се присутнима министарка је истакла да ће нови простор унапредити услове за смештај и боравак ученика. Додала је да је објекат Прве А категорије што је највиша категорија у области ученичког стандарда и прилагођен је потребама ученика са посебним потребама. Капацитет објекта је 120 места, а површине је 3.400 квадратних метара. Укупна вредност радова износила је 3,1 милион евра. Инвестиција је реализована у оквиру Пројекта „Образовање за социјалну инклузију“ Министарства просвете, а средства су обезбедили Банка за развој Савета Европе и Република Србија.

После званичних обраћања и пресецања врпце, министарка Ђукић Дејановић је, заједно са председником ГО Палилула Мирославом Ивановићем и домаћинима, обишла нови објекат како би се уверила у квалитет услова за боравак и учење ученика који ће већ од септембра бити смештени у њему.