Турнир поводом годишњице пријема српских крикеташа у Међународни крикет савет

Поводом обележавања прве годишњице од пријема Крикет федерације Србије у Међународни крикет савет (ИЦЦ), национални тимови Србије и Словеније играли су турнир у крикету 18. и 19. јуна на терену Лисичји јарак у близини Зрењанинског пута.

На централном крикет догађају ове сезоне у Београду, први пут у историји српског крикета за национални тим Србије наступили су пионири (У13) и кадети (У15), док су сениори, иако су у више наврата играли са репрезентацијом Словеније, први пут играли пред домаћом публиком. Обе селекције су оствариле по две победе и два пораза.

Свечаној церемонији отварања крикет викенда присуствовали су, у име Градске општине Палилула, члан Већа општине Урош Прибићевић и конзул Амбасаде Пакистана у Београду господин Гулзар Ахмад, у чијој земљи је крикет врло популаран и омиљен спорт.

Прибићевић је, предајући пехар Михаилу Вучетићу, капитену националног тима пионира након прве остварене победе у историји српског крикета за млађе категорије, рекао, да Општина Палилула препознаје значај и потребу улагања у развој спортова, посебно кад су млађе категорије у питању и да Крикет федерација Србије може очекивати подршку Општине коју Општина пружа и осталим спортским организацијама.

Генерални секретар Крикет федерације Србије Владимир Нинковић је изјавио да је протекли турнир био права прилика да се направи адекватна процена успешности бесплатне школе крикета у коју су укључени београдски