23.04. и 24.04. 2022.

11:00 до 18:00

Ташмајдан

Палилула

Ташмајдан;Палилула

23.04. и 24.04. 2022.;11:00 до 18:00

Традиционални Ускршњи карневал на Ташмајдану

Традиционална манифестација Велики ускршњи карневал, која се сваке године одржава у Ташмајданском парку, биће одржана 23. и 24. априла на истом месту, у организацији Градске општине Палилула и Удружења Култур Шок.

Овај дводневни породични фестивал одвијаће се наредног викенда, од 11 до 18 часова у дивном амбијенту Ташмајданског парка, а посетиоци ће бити у прилици да уживају у програму намењеном целој породици.

Велики ускршњи карневал обележиће многобројни забавни програми који ће се одвијати на централној фестивалској бини где ће се смењивати музички и плесни наступи, дечије представе и разни перформанси, али и на целом фестивалском простору на којем ће карневалску атмосферу дочарати перкусионисти, мажореткиње, улични забављачи, као и маскоте омиљених дечијих јунака.

Најмлађе посетице очекује и осам различитих целодневних креативних радионица на тему глуме, песништва, сликарства, спорта, певања и многи други интерактивни садржаји који подстичу развој деце али и велики забавни град и зона коња у којима ће моћи да науче све о овим племенитим животињама и коњичком спорту.

Манифестација има за циљ промоцију породичних вредности и подстицање развоја друштвене одговорности код најмлађих али пре свега, акценат је на развијању осећаја солидарности и важности доброчинства.

Зато је у сарадњи са свих 17 основних школа са територије општине Палилула и ове године покренута велика друштвено одговорна акција у коју су укључена деца свих нижих разреда, па ће се тако малишани и ове године такмичити у оквиру такмичарске дисциплине „Избор за најлепше осликано јаје“ и „Избор за најлепше украшену ускршњу корпу“. Овом акцијом основци, сада већ традиционално, помажу неким од социјално угрожених ђака из школске клупе којима је помоћ неопходна.

Радови основаца који буду најкреативнији, биће изложени на самом карневалу где ће посетиоци имати прилике да прилагањем донације, коју буду сматрали адекватном, постану власници неког малог уметничког дела, и тиме помогну целу акцију. Прикупљени новац ће отићи у хуманитарне сврхе, фонду којем победник буде наменио средства.

У духу празника, и ове године ће на карневалу бити одржано такмичење у туцању јајима на које се могу пријавити сви заинтересовани на лицу места, као и симпатично такмичење у пузању беба у којем ће најбржи и најсналажљивији освојити вредне награде.