Свечано уручене награде вуковцима и ђацима генерације Палилуле

Свечаност доделе награда вуковцима и ђацима генерације палилулских основних и средњих школа, одржана је 30. јуна у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Честитке најбољим ученицима Палилуле упутио је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и уручио им поклоне заједно са замеником председника др Дарком Пауновићем и чланом Већа општине Станком Гујаничићем.

Изразивши поштовање према резултатима које су постигли, Александар Јовичић је у обраћању ученицима рекао: "Част ми је што данас могу да вам уручим ове, рекао бих скромне награде, јер за оно што ћете ви у наредном периоду, претпостављам, урадити за нашу Палилулу, град и за нашу државу, и с обзиром на то да сте већ показали одговорност, мислим да треба у наредном периоду да издвојимо много више, и пажње и средстава намењених вама", реко је Јовичић и додао: "С друге стране ви представљате школе из којих долазите и нашу општину Палилулу, и због тога бих вам дао један савет, да наставите вредно и предано да радите, да се усавршавате, јер знање вам нико не може одузети и мислим да је то кључ успеха. Али и поред тога гледајте да израстете у добре, честите и поштене људе. Желим вам то од срца, а Општина ће бити уз вас, улагаће у вас. Ја ћу на себе преузети обавезу да утичем, да то ради и Град Београд, како бисте у наредним годинама остваривали још боље резултате и да, заиста, представљате нашу земљу у будућности на најбољи могући начин и да помогнете да идемо напред", истакао је Јовичић.

Свим вуковцима, којих ове године има 157 у 17 основних и 26 у пет средњих школа, Општина је поклонила књиге, а ђацима генерације и таблет рачунаре.

Први пут ове године Општина је доделила признање за спортисту генерације у конкуренцији свих палилулских основних и средњих школа. Спортиста генерације је Александар Јокић ученик осмог разреда Основне школе "Раде Драинац", који тренира пливање и освајач је трећег места на републичком такмичењу у пливању.

На крају свечаног уручења награда приказана је комедија "Држ` не дај".