Срећан полазак у школу првацима пожелели председник Општине и градоначелник Београда

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градоначелник Београда др Зоран Радојичић били су данас у посети Основној школи "Стеван Сремац" поводом почетка нове школске године и поласка нове генерације првака у школу, пожелевши им успешан и срећан почетак школовања.

- Усхићен сам што смо данас са овом децом која су наша будућност. Ми смо као Општина спремили за 1800 ђака првака ранчеве које ћемо им поделити. У ранцу имају школски прибор, свеске, оловке, пернице. Желимо да покажемо према нашим најмлађим суграђанима један мали гест, а да на неки начин растеретимо и родитеље од одређених трошкова. Ово је симболичан поклон за њихов успешан полазак у школу. Ја очекујем да ће овде провести најлепше дане са својим другарима као један прелеп животни период - рекао је Јовичић.

Он је истакао да је општина Палилула ове године издвојила осамдесет милиона динара за реконструкцију школа и да ће и наредних година улагати у боље услове рада и боравка ђака и наставника у школама.

- Успели смо ове године да издвојимо осамдесет милиона динара за реконструкцију школа, фискултурних сала, тоалета, учионица, да окречимо, да средимо све оно што није урађено у претходних 20 година. Гледаћемо да сходно порасту буџета који је из године у годину већи због домаћинског понашања, покушамо да одвајамо што више средстава за ову намену, јер су млади, па тако и ова генерација која сада креће у први разред и оне које тек долазе, наша будућност и највредније што имамо - истакао је Јовичић.