Радове на новој саобраћајници у Крњачи обишли председник Општине Палилула и главни градски урбаниста

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и главни урбаниста града Београда Милутин Фолић обишли су 15. јула радове на изградњи приступне саобраћајнице Нова 5, која ће повезати Панчевачки пут са Дунавским насипом и омогућити бржи развој привреде Београда, посебно општине Палилула.

Председник Општине Палилула је истакао да је пројекат веома значајан за Палилулу, јер ће омогућити привлачење инвестиција и запошљавање људи. С друге стране, почиње да се решава проблем недостајуће канализације на левој обали Дунава, тако да се једним пројектом „убирају плодови на два поља”.

– Инвестиција је вредна више од милион евра и њен значај је у томе што ће омогућити да се понуди садржај инвеститорима, али и обезбеди лакши живот на територији општине Палилула. Важно је радити на овакав начин јер се раније дешавало да се прво изграде насеља, а онда немате могућност да урадите инфраструктуру из разних, правно-формалних и бирократских разлога – навео је Јовичић.

Јовичић је додао да се ствари сада решавају стратешки, плански и одговорно, што раније често није био случај.

– Саобраћајница је дуга око 1,1 километар и имаће две саобраћајне траке, тротоаре на обе стране и расвету, а пројектом је предвиђено и постављање комплетне водоводне и канализационе инфраструктуре испод ње. Послужиће и да се повеже црпна станица „Крњача 1” и будуће постројење за прераду отпадних вода по завршетку црпне станице „Крњача 2”. Ово је важно и за грађане овог дела Палилуле јер ће то све омогућити и њима да се повежу на канализациони систем – прецизирао је Фолић.

Инвеститор радова је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, а завршетак се очекује у септембру ове године.

Обиласку радова присуствовали су заменик председника Градске општине Палилула др Дарко Пауновић и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.