Председник Општине разговарао са градским менаџером

Председник ГО Палилила Александар Јовичић разговарао је дана 21. јуна са градским менаџером Гораном Весићем о унапређењу сарадње између Општине и Града.

Том приликом, Јовичић је говорио о плану развоја Општине за наредне четири године, нагласивши да ће исти, уз консултације са градским и републичким органима, бити израђен најкасније до септембра. Према његовим речима приоритети нове општинске власти су развој инфраструктуре, социјалне заштите, као и брига о најстаријим суграђанима, који ће бити усклађени са општинским и градским буџетом.

”Нова општинска власт биће у сталној координацији са градским и републичким структурама и наравно са грађанима, јер локална самоуправа је, пре свега, сервис грађана и уверени смо да ћемо имати неупоредиво боље резултате од наших претходника”, закључио је Јовичић.

Градски менаџер Горан Весић, захваливши се председнику Општине на позиву, истакао је да ће Град Београд до краја године усвојити нови статут којим ће део надлежности бити враћен београдским општинама, па самим тим и општини Палилула.

”Град Београд ће чврсто стати иза ове општине, јер она то заслужује као једна од најмногољуднијих и самим тим и најбитнијих општина у главном граду. Реч је о специфичној општини, јер има и градски и приградски део у своме саставу, због чега је за њено вођење потребна сарадња општине, града, републике и грађана”, указао је Весић.