27.04.2023

Београд., Палилула

Београд., Палилула

27.04.2023

Председник општине присуствовао међугенерацијском концерту у ЦК „Влада Дивљан“

У Центру за културу „Влада Дивљан“ 26. априла Геронтолошки центар Београд је, у оквиру отварања 9. Фестивала међугенерацијске сарадње и солидарности „ОКеј 2023“, приредио  међугенерацијски концерт „Баке, деке и деца су срце света“. Концерту, који је организован у сарадњи са Градском општином Палилула, присуствовао је и председник општине Мирослав Ивановић, као и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Никола Селаковић,  заменица градоначелника Београда  Весна Видовић, чланица Већа општине Палилула Бојана Миленовић, и други гости.

 Учесници у програму концерта били су корисници домова за старе и дневних центара и клубова за старије Геронтолошког центра Београд, као и ученици Основне школе „Филип Вишњић“ и малишани предшколске установе са општине Палилула.

Овом приликом уручена је ОКеј медаља ОШ „Филип Вишњић“, са Палилуле, за допринос унапређењу бриге о старим људима, као и признање „Златно срце“ за хумани подвиг младих према старима. “Дневни центри и клубови“  Геронтолошког центра Београда организују од 2014. године „ОКеј фестивал“ чији концепт се базира на заједничким принципима Националне стратегије о старењу и Националне стратегије за младе – промовисању и развоју међугенерацијске солидарности и подстицању међугенерацијске сарадње и дијалога.