31.08.2023

Градска општина Палилула

Београд

Градска општина Палилула;Београд

31.08.2023

Председник општине пожелео првацима срећан полазак у школу

Поводом почетка нове школске године Градска општина Палилула, као и претходних година, припремила је поклоне у виду школског прибора за све своје ђаке прваке.

Тим поводом председник општине Мирослав Ивановић обишао је данас Основну школу „Зага Маливук“ у Крњачи где је одржана свечана приредба за прваке. Он је у дворишту школе поздравио малишане који крећу у први разред, њихове родитеље, учитеље и све присутне. „Први септембар и почетак школске године важан је за све школарце, али свакако је посебан догађај за ђаке прваке и зато бих најпре, вама драги прваци, да честитам полазак у школу и да вам пожелим да много лепих тренутака проведете овде. Такође и за вас родитеље ово је посебан дан, те и вама желим да својој деци увек будете најјачи ослонац“, поручио је председник Ивановић.

Основна школа „Зага Маливук“ уписала је 102 првака у четири одељења, а укупно ће у школској 2023/24. години имати 720 ученика. Директорка школе Тамара Ковачевић захвалила се општини Палилула и председнику Ивановићу што су после летошњег невремена, обезбедили средства и помогли у санирању последица олује, па је на школи замењен кров, окречени су зидови, промењени подови и обновљена фасада.

Председник општине данас је првацима ОШ "Зага Маливук" уручио поклоне, док су у осталим школама широм општине то чинили већници и помоћници.

Такође прваци су, као и ученици свих осталих разреда, бесплатно добили све уџбенике које је обезбедио Град Београд.