09.08.2023

Градска општина Палилула

Београд

Градска општина Палилула;Београд

09.08.2023

Потписани уговори између Министарства туризма и омладине и локалних самоуправа за реализацију 41 пројекта у циљу унапређења живота младих кроз спровођење омладинске политике на локалном нивоу

У Палати Србија данас су потписани уговори између Министарства туризма и омладине и локалних самоуправа за реализацију 41 пројекта у циљу унапређења живота младих кроз спровођење омладинске политике на локалном нивоу.

Испред  Градске општине Палилула потписивању су присуствовали председник општине  Мирослав Ивановић и члан Већа општине Александар Караџић.

Конкурс је усмерен на развијање механизама који, између осталог, поспешују предузетништво, запосленост младих, као и на опремање и реновирање омладинских клубова и канцеларија и израду стратешких докумената из области омладинске политике.

Mинистар туризма и омладине Хусеин Мемић, приликом потписивања уговора, нагласио је да Министарство туризма и омладине подржава све субјекте омладинске политике, али да је неопходно и да јединице локалне самоуправе повећају улагања у активности за младе и просторе за младе. Он је истакао да је део конкурса ове године опредељен на опремање омладинских клубова и простора за младе, и да је посебан фокус био на подршци новоотвореним канцеларијама за младе и канцеларијама за младе у мање развијеним подручијима. Министарство туризма и омладине је за конкрс за подршку јединицама локалних самоуправа издвојило 62 милиона динара.