17.01.2023

Београд., Палилула

Београд., Палилула

17.01.2023

Потписана Европска Повеља о родној равноправности на локалном нивоу

Предсeдник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић и генерални секретар Сталне конференције градова и општина Никола Тарбук, потписали су данас Европску Повељу о родној равноправности на локалном нивоу, која ће допринети да Oпштина Палилула унапреди принципе родне равноправности у својој средини, следећи потписану Повељу.

 

 Европска Повеља о родној равноправности на локалном нивоу намењена је локалним и регионалним управама Европе, које се њеним потписивањем, јавно обавезују да ће следити принципе родне равноправности и спроводити одредбе прописане Повељом у својим срединама.

 

 Повељу је до сад потписало 85 градова и општина у Србији и 1936 општина, грaдова и региона из 36 земаља Европе.

 

 У циљу пружања подршке примени ових принципа, свака потписница Повеље ће припремити Акциони план, који ће одређивати приоритете, активности и средства за његово спровођење. Потписнице ће такође бити у обавези да се повежу са свим релевантним институцијама и организацијама у својој земљи како би на најбољи могући начин промовисале најбоље праксе у погледу истинске равноправности.

 

 Потписивању Европске Повеље о родној равноправности на локалном нивоу присуствовала је чланица Већа општине Палилула Маја Жмукић и чланови Савета за родну равноправност општине Палилула.