07.11.2022. Понедељак

Палилула

Палилула

07.11.2022. Понедељак

Посета Bagel Бејгл пекари на Палилули која промовише различитост и солидарност

Председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић посетио је данас Bagel Бејгл пекару светски познатог пецива на Палилули, у Кнез Даниловој улици, која је настала у циљу подршке борби против трговине људима и као место за људе који се боре за праведно друштво равноправних и промовишу различитост и солидарност.

Посети су, уз председника општине, присуствовали помоћник председника Марко Перовић, чланица Већа општине Маја Жмукић и шефица Канцеларије за младе Палилула Наталија Ристић.

Посета је организована поводом почетка новембра - месеца у којем се обележавају многобројни датуми који се тичу родне равноправности, борбе против насиља над женама, афирмације толеранције и људских права.

Председник општине Палилула је истакао важност пројеката који промовишу различитост и солидарност и усмерени су против свих видова дискриминације.  Са директорком Бејгл пекаре и запосленима  разговарао је о потенцијалним видовима сарадње, пружању помоћи њиховим програмима, који  решавају важне проблеме друштва и раде на његовом унапређењу.

Bagel Бејгл пекару је основала НВО Атина која се од 2003. године залаже за права жртава трговине људима и других видова искоришћавања, са циљем да унапреди одрживост својих програма. Ова организација, у чијем је власништву пекара, ангажована је на програмима свеобухватног социјалног укључивања жртава трговине људима и других видова експлоатације.

Поред пружања директне помоћи жртвама, као посебну програмску целину НВО Атина организује тренинге и едукације за професионалце из различитих области, како би се оснажиле институције и организације за пружање адекватне подршке идентификованим жртвама трговине људима.

Bagel Бејгл пекара поред пецива има сокове и остала безалкохолна пића, која спремају кориснице програма ове организације.