21.04.2022

Градска општина Палилула

Београд

Градска општина Палилула;Београд

21.04.2022

Помоћ станарима зграде у Улици Хусинских рудара 24 коју је задесио пожар

На иницијативу председника Градске општине Палилула Мирослава Ивановића данас је у просторијама Општине одржан састанак са станарима зграде у Улици Хусинских рудара 24, коју је прошлог викенда задесио пожар, када су комплетно изгорела четири стана на последњем спрату.

Састанак је уприличен како би се размотриле могућности помоћи, односно ублажавања последица ове непогоде која се одразила  и на остале станаре ове зграде, а истом су, поред председника општине, присуствовали секретар Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и директор ЈП „Градско стамбено“ Петар Андријашевић са сарадницима.

Станари су, у разговору, изложили проблеме са којима се суочавају након што су преко ноћи остали без својих домова, као и о ситуацији у згради у којој су се и њихове комшије нашле у невољи. Из безбедносних разлога у згради је искључена  струја.

„Имамо велико  разумевање за несрећу која се десила. На сву срећу није било жртава и Општина жели да помогне сваком свом грађанину. Из тог разлога  Општина је одмах иницирала код Центра за социјални рад Палилула да се у најкраћем року свакој од четири породице, којима су изгорели станови уплати помоћ у износу од по 240 000 динара“, рекао председник општине Мирослав Ивановић.

Осим ове помоћи, договорено је да се најпре из зграде избаци шут, за који ће ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедити контејнере. Након тога, ЈП „Градско стамбено“ ће заштити зграду од падавина, и изаћи ће у сусрет да финансира и изведе радове на комплетној замени заједничких електроинсталација у згради.

Председник општине, којем су се грађани захвалили на показаној бризи и посети одмах након пожара који их је задесио, је подвукао да ће Општина, када се буде сагледао комплетан обим штете, дати даљи предлог корака које би требало предузети у помоћи свим станарима зграде у Хусинских рудара 24.