Пољопривредна школа са домом ученика ПК "Београд" прославила Дан школе

Пољопривредна школа са домом ученика ПК "Београд", свечано је обележила Дан школе, којем су присуствовали председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић, чланица Већа општине Елена Билић, као и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Школа је основана пре 57 година и за то време је израсла у савремено опремљену образовну установу са капацитетима за квалитетну теоријску и практичну наставу из подручја пољопривреде, производње и прераде хране. У склопу школе налази се и дом ученика са најсасвременијим условима за смештај, исхрану и васпитни рад.

Тренутно се у школи образује око 500 ученика у седам образовних профила, а капацитет дома предвиђен је за 120 ученика из целе Србије.

Практична настава се изводи на савремено опремљеној школској економији, у престижним београдским фирмама и предузећима.

Пољопривредна школа оспособљава нове генерације за примену најсавременијих ИКТ достигнућа у пољопривреди, производњи и преради хране.

Наставници и ученици с поносом истичу квалитет образовања у својој школи и напомињу да су пионири примене дуалног образовања за ученике образовног профила месар. Истичу и пројекат „Микро биље - макси здравље", као и домаћа и инострана такмичења и пројекте у којима учествују ученици ове школе.