Почели радови на реконструкцији Улице Илије Гарашанина

У Улици Илије Гарашанина почели су радови на комплетној реконструкцији коловоза, стаза за пешаке, као и подземне инсталације, услед чега је ова саобраћајница затворена за саобраћај.

Пројектом уређења овог дела Палилуле, око Палилулске пијаце, обухваћена је реконструкција и улица Добре Митровића и Мајора Илића.

Док трају радови у Улици Илије Гарашанина, саобраћај ће се привремено одвијати у оба смера суседном Улицом Добре Митровића, која је иначе једносмерна.

Приликом реконструкције Улице Илије Гарашанина број паркинг места остаће непромењен, као и ширина коловоза, а тротоари ће бити поплочани новим плочама. Такође, биће извршена замена водоводне мреже у све три улице и повећани капацитети канализационе мреже.

Радови се изводе по фазама и то: I фаза - радови на делу Улице Илије Гарашанина до раскрснице улица Илије Гарашанина и Мајора Илића до Пете београдске гимназије; II фаза - радови у Улици Добре Митровића; III фаза  - радови у Улици мајора Илића; IV фаза - радови на делу Илије Гарашанина од Улице мајора Илића до Таковске улице.