Палилулски основци, ђаци генерације путују на Крф "Стопама наших предака"

Ђаци генерације 17 палилулских основних школа боравиће четврту годину заредом на Крфу од 16. до 30. августа у оквиру акције "Стопама наших предака", која се реализује у сарадњи часописа за децу "Светосавско звонце" Српске православне цркве и Градске општине Палилула.

Поводом предстојећег путовања одржан је састанак председника Градске општине Палилула Александра Јовичића и представника "Светосавског звонцета" Димитрија Стикића са родитељима и ученицима, на ком је било речи о садржају њиховог боравка на Крфу.

Председник Општине изразио је задовољство што најбољи палилулски основци имају прилику да обиђу историјске знаменитости из Првог светског рата и проведу време у дружењу и стицању нових знања о српској традицији. Он је истакао да је акција "Стопама наших предака" једна од најбољих акција која се спроводила и раније и да ће бити настављена сваке следеће године: "Ми желимо да унапредимо ову акцију и остваримо још бољу комуникацију са Српском православном црквом, поготово када је реч о пројектима у вези са младима који су наш највећи потенцијал", нагласио је Јовичић.

Поред посете спомен обележјима ученици ће бити ангажовани у различитим радионицама - учење руског и грчког језика, часови калиграфије, сликања, цртања, глуме, писања поезије, спорт, а проводиће и довољно времена у купању и сунчању на крфским плажама. Како је то изгледало протекле три године могло се видети на филму приказаном на састанку.

Испраћај ђака је 16. августа у поподневним сатима испред Саборне цркве. Испраћају ће присуствовати председник општине Палилула Александар Јовичић и патријарх српски Ирине