13.11.2022.

Ада Хуја

Ада Хуја

13.11.2022.

Палилула сади - Садња стабала на Ади Хуји

Поводом заједничке акције „Србија сади" коју реализују Министарство заштите животне средине и локалне самоуправе, Градска општина Палилула данас је организовала садњу 300 стабала на Ади Хуји.

У пошумљавању је, уз представнике Општине, јавних личности из света филма и телевизије, Црвеног крста, спортских и културно уметничких удружења са Палилуле, учествовао и велики број младих Палилулаца који су у веселој атмосфери вредно садили младице стабала која ће допринети ревитализацији Аде Хује.

„Градска општина Палилула је увек спремна да се укључи у акције заштите животне средине, а пошумљавање је један од најбољих начина стварања здравог простора који нас окружује“, рекао је заменик председника општине Дарко Пауновић и захвалио се свим Палилулцима који су данас учествовали у садњи стабала, као и на њиховом доприносу у подизању свести о томе, колико је важан здрав ваздух који удишемо и простор у којем живимо и који нас окружује.

Испред Министарства заштите животне средине догађају је присуствовао и државни секретар Александар Дујановић који је истакао да данас преко тридесет општина сади у исто време и у овој акцији која траје пет дана засадиће се педесет хиљада стабала широм Србије.

„Прошле године Министарство је за ову намену одвојило 100 милиона динара и засађено је више од 150 000 садница“, изјавио је Дујановић и најавио да се акција наставља и следеће године.