21.03.2023

Градска општина Палилула

Београд

Градска општина Палилула;Београд

21.03.2023

Отворена манифестација "Пролеће у Ослободиоцима Београда"

Традиционална културна и образовна манифестација "Пролеће у Ослободиоцима Београда" свечано је отворена данас у Основној школи "Ослободиоци Београда" и трајаће до 9. маја.

Отварању манифестације, која се ове године одржава под слоганом Са "Ослободиоцима" око света и промовише различите културе, присуствовала је чланица Већа Градске општине Палилула Елена Билић.

Током десетодневних радионица одвијаће се разноврстан и богат програм кроз који ће ученици учити о култури многих земаља света - Јапана, Мексика, Шпаније, Грчке, Турске, Италије, Енглеске, Русије, Француске, Кине и наше земље.

Ученици ће правити предмете карактеристичне и у духу свих земаља - заставе, лепезе, сомбреро и пончо, играти едукативне друштвене игре, цртати на компјутерима, проверавати знање у квизовима, играти игре из прошлости Србије, учити математику и многе друге креативне активности.

Упознаће се са хаику поезијом, плесати и певати у ритму Мексика, Италије и Шпаније, рецитовати на српском, руском и енглеском језику, уживати у "Подмосковским вечерима", учити сиртаки...