02.03.2022.

Градска општина Палилула

Београд

Градска општина Палилула;Београд

02.03.2022.

Општински савет родитеља - Сарадња Општине, родитеља, школа и вртића за срећније детињство најмлађих

Друга седница Општинског Савета родитеља предшколске установе  и основних школа Градске општине Палилула одржана је  24. фебруара. Седницу је отворила чланица Већа општине Палилула Елена Билић задужена за образовање а присуствовали су и помоћница секретара Секретаријата за образовање и дечију заштиту Весна Недељковић и члан Већа општине Палилула Миљан Милинковић задужен за инфраструктурне пројекте.

На седници је било речи о упису деце у школу, оцењивању, сарадњи школе и породице, завршном испиту, уџбеницима, као и безбедности деце, саобраћајној сигнализацији у зони школа и вртића и плановима на текућем одржавању објеката у саставу палилулске предшколске установе и основних школа.

Председник Општинског Савета родитеља Владимир Радујковић и чланица Већа општине Палилула Елена Билић позвали су родитеље на свакодневну комуникацију о темама из надлежности Савета.

Договорено је да на свакој наредној седници Савета могу присуствовати гости за које родитељи сматрају да могу допринети побољшању услова васпитања и образовања деце и унапређењу инфраструктуре у близини школа.

- Само свакодневна комуникација и тимски рад Општине, родитеља и директора школа може допринети срећнијем детињству наших најмлађих. Заједно можемо све проблеме разрешити и допринети стварању тимског духа, који је предуслов за решавање питања из надлежности Савета - истакла је Елена Билић.