06.03.2023

Београд., Палилула

Београд., Палилула

06.03.2023

Одржана трибина о безбедности тракториста у саобраћају

Савет за безбедност саобраћаја Градске општине Палилула, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије,  у Центру за културу „Влада Дивљан“ организовао je трибину за пољопривреднике са територије општине.

 На овом скупу којем је присуствовао и председник ГО Палилула Мирослав Ивановић, уводне напомене дао је Александар Караџић, члан Градског већа ГО Палилула и председник Општинског савета за безбедност саобраћаја, захваливши се пољопривредницима који су се одазвали позиву.

 О безбедности саобраћаја, пре свега о безбедности тракториста, говорио је Вељко Ћурчић из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Он је посебно указао на позадину страдања тракториста, односно разлоге саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора. Већи део излагања посветио је начинима да се предупреде незгоде на путевима, али и на другим местима, и саветима о томе шта треба да се ради да се смање црне бројке у саобраћају.

По завршетку састанка сви присутни пољопривредници добили су поклоне - ротациона светла за тракторе, троуглове за означавање спорих возила, као и жуте прслуке чијим коришћењем се повећава уочљивост у саобраћају у ноћним условима.