26.04.2022. Понедељак

Ташмајдански парк, Београд

Ташмајдански парк, Београд

26.04.2022. Понедељак

Одржан пети јубиларни велики Ускршњи карневал

Протеклог викенда успешно је одржан пети јубиларни Велики ускршњи карневал који је најмлађима подарио незабораван провод, а маме и тате вратио у детињство.

Карневал су обележили креативни програми који су се одвијали на централној фестивалској бини, а малишани су највише уживали у позоришним представама, наступима акробата, мађионичара и кловнова али и у атрактивним наступима перкусиониста и мажореткиња. Маскоте јунака из цртаних филмова допринеле су стварању праве карневалске атмосфере, а најмлађи посетиоци су током целог викенда уживали дружећи се и сликајући се са својим омиљеним јунацима.

Фестивалска зона „Забавни град“ изазвала је највеће интересовање међу најмлађим посетиоцима, док су нешто старији малишани проводили највише времена у зони са коњима где су током целог викенда могли да се друже са овим племенитим животињама. Ово није био једини кутак са животињама. На карневалу су се удомљавале и куце и маце, а неки од малишана су отишли кући са новим најбољим пријатељем.

Како манифестација пре свега има за циљ промоцију породичних вредности и развијање осећаја друштвене одговорности и солидарности код деце, успешно је реализована и хуманитарна акција која је имала свој епилог на самом карневалу.

У сарадњи са основним школама са општине Палилула, и ове године је реализована хуманитарна акција у коју су била укључена деца свих нижих разреда. Основци са Палилуле осликали су више стотина јаја и декорисали неколико десетина ускршњих корпи, а најкреативнији радови били су изложени на самом карневалу где су посетиоци имали прилике да прилагањем донације, у складу са својим могућностима, постану власници неког малог уметничког дела и тиме донирају целу акцију.

Јаје које је проглашено победничким припада Основној школи „Милена Павловић Барили“ док најкреативнија ускршња корпа долази из Основне школе „Иван Милутиновић“. Зато ће сва прикупљена средства од донација бити намењена неком од социјално угрожених другара из ове две школе. Ђаци из победничких одељења су награђени и "DexyCO" о поклон пакетима.