Одличан одазив Палилулаца за пројекат „Да се ради и гради по твом“

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је Општину Палилула како би се уверио како тече реализација пројекта „Да се ради и гради по твом“ истичући да се по први пут такав пројекат спроводи на нивоу града у којем се даје могућност грађанима да се њихов глас чује.

„Одзив грађана је невероватан, ја сам презадовољан. Велики број људи даје предлоге“, рекао је градоначелник Београда и подсетио да за пројекат Град издваја 200 милиона динара, а свака општина по још десет милиона динара. „Имамо довољно новца да видимо шта можемо да променимо и уредимо, како би Београд био лепши и боље место за живот“, подвукао је Мали.


Председник општине Палилула Александар Јовичић истиче да ће та Општина у наредних неколико дана поставити штандове широм Палилуле, и да ће са свим председницима скупштина станара разговарати, како би учествовали у пројекту и гласали за идеје.
„У политици и менаџменту непогрешиви можете да будете само ако питате народ, сваког грађанина шта жели у својој улици, кварту, општини, граду“, рекао је Јовичић. Изразио је захвалност Граду за издвојених 200 милиона динара, уз још око 170 милиона динара које ће издвојити општине. „То је скоро 400 милиона којим ће се омогућити да грађани гласају за пројекте које желе да се остваре на њиховој општини. Грађани Борче желе Дом здравља, у Крњачи канализацију, док је са десне обале Дунава веће интересовање ка зеленим површинама и паркићима“, рекао је Јовичић.