13.03.2022

Недеља

Дом културе

Овча

Дом културе;Овча

13.03.2022;Недеља

Обележен Дан Румуна Овче

Председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић присуствовао је манифестацији обележавања Дана Румуна у Овчи, у недељу, 13. марта, чију организацију је, поред домаћина, помогла Oпштина Палилула.

Свечаности су присуствовали представници Амбасаде Румуније у Србији, Националног савета румунске нациналне мањине у Србији, помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић, чланица Градског већа Града Београда Марина Ристић, као многи други гости.

Након отварања манифестације гости су разговарали са грађанима и пољопривредницима из Овче.

Затим је уследила смотра румунске националне ношње у Дому културе, у оргaнизацији Удружења жена "Етно арт" из Овче и њихових гошћи, удружења жена из четири насеља из Баната.

Одржано је, такође, такмичење у кувању рибље чорбе у котлићу, уз дегустацију и проглашење победника, у организацији Еколошког удружења Румуна "Бурлан Федерлонг" из Овче.

Концертом Оркестра румунске народне музике Националног савета румунске националне мањине из Србије, наступом румунских инструменталних и вокалних солиста из Овче и Баната и  филклорне групе Удружења Румуна из Овче, завршена је свечаност у Дому културе.