Нови изглед платоа испред Цркве Светог Марка крајем јануара

Председник општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са  градоначелником Београда Синишом Малим радове на реконструкцији платоа испред Цркве Светог Марка.

Приликом обиласка градоначелник Синиша Mали  подсетио је да је на том месту деценијама уназад блио паркиралиште, такси станица и неуређен простор пун гужве нагласивши да ће Београђани ускоро добити нови улаз у једну од најлепших цркава у граду крајем јануара.

Како је истакао, нови изглед платоу даће нове гранитне плоче, дрвореди, осветљење, а грађани ће добити оазу са мање аутомобила и више простора за шетњу у слободно време.

Захвалио је Српској православној цркви на подршци у реконструкцији платоа, и најавио за следећу годину сређивање платоа око саме цркве, где се тренутно, како каже, аутомобили нелегално паркирају и онемогућавају грађанима и родитељима са колицима улаз у Ташмајдански парк.


Обиласку радова присуствовали су и градски урбаниста Милутин Фолић и в.д градског секретара за одбрану, ванредне ситуације, комуникацију и координацију са грађанима Дарко Главаш.