25.10.2022. Уторак

Карабурма

Карабурма

25.10.2022. Уторак

Најбољи светски кувари у посети Центру за дневни боравак деце са аутизмом у Диљској улици на Палилули

Делегација најбољих светских кувара, носилаца Мишелинове звездице у кулинарству, обишла је данас Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Диљској улици на Палилули, поводом одржавања донаторске вечере, 26. октобра у ресторану Lafayette, намењене прикупљању средстава за реконструкцију овог Центра.

У име Градске општине Палилула обиласку је присуствовала Бојана Миленовић, чланица Већа општине, која је захвалила гостима на посети и донаторској вечери, коју ће припремати 26 кувара из целог света са највећим и највреднијим признањем у свету кулинарства Мишелин звездицом.

Дневни боравак за аутистичну децу у склопу Центра има 38 корисника од којих најмлађи има 7, а најстарији 33 године.

Током дневног боравка у овој институцији од 6 до 18 часова о деци брину радни терапеути, медицинске сестре и тим психолога, логопеда и социјалних радника. Са свим корисницима организован је групни и индивидуални рад, који обухвата и физичку активност и вежбе у сали за рекреацију, што је по речима њихових терапеута деци омиљена активност.

Општина Палилула, као друштвено одговорна институција препознаје залагање запослених и њихову посвећност деци којој се свакодневно пружа високо квалитетна нега и води одговорну социјалну политику нарочито када је реч о особама са инвалидитетом и подржава све активности које су од значаја за њих и наставиће то да чини и у будућности.

Гости су децу обрадовали поклонима у виду слатких пакетића добивши заузврат ручне радове малишана, а више од тога били су њихови загрљаји којима су исказали љубав и захвалност.

Донација са вечере најбољих светских кувара, који први пут бораве у Србији, биће уложена у бољи и квалитетнији боравак ове деце, која су им данас била домаћини.