На Kарабурми обновљено дечиjе игралиште и спортски терен

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градски менаџер Горан Весић отворили су данас обновљено дечиjе игралиште и спортски терен у београдском насељу Kарабурма чија укупна вредност износи 5,5 милиона динара.

Председник општине Палилула Aлександар Jовичић истакао jе да ће се Општина у будућности борити да наjмлађим суграђанима обезбеди адекватне услове за њихово одрастање и да за овај део Kарабурме тај пројекат представља велику инвестициjу.

Како је најавио, Општина ће у наредном периоду радити на веома важном проjекту, а то jе да се свих 17 школа на териториjи Палилуле умрежи видео надзором са полициjом, како би полициjа у сваком тренутку могла да надгледа шта се дешава у школским двориштима и школском окружењу.

Градски менаџер Горан Весић нагласио jе да Град Београд инсистира на таквим проjектима, jер они подижу квалитет живота људи.

Такође Весић је рекао да је у последње две године на захтев грађана и општина урађено више од стотинак урбаних џепова и спортских терена, као и да су на територији општине Палилула, од почетка године, урађена два дечиjа игралишта и три теретане за вежбање на отвореном, jедна у Борчи, а друга на Kарабурми

Он је упутио апел грађанима да преко своjих општина и убудуће иницираjу такве проjекте.

На обновљеном дечиjем игралишту постављена су четири нова реквизита за игру деце испод коjих су гумене плоче, површине 110 метара квадратних, а деци су на располагању за игру две њихалице, вртешка и љуљашка.

Изграђен jе и комбиновани спортски терен за кошарку, са jедном кош конструкциjом од асфалт бетона, а на том терену постављена су и два мала гола за мали фудбал.