Кренуло асфалтирање Улице Нова 2 у Поповој бари у Борчи

На територији општине Палилула у наредна два месеца биће асфалтиране 32 улице, најавио је данас председник општине Александар Јовичић, наводећи да је за ту намену из буџета издвојено 100 милиона динара.

Јовичић је, током обиласка радова на асфалтирању улице Нова 2 у насељу Попова бара у Борчи, рекао да су грађани још пре 10 година поднели захтев за асфлтирање, који је, како каже, пронађен у архиви Општине.

“Као што видите одмах смо изашли на терен и кренули да реагујемо“, рекао је Јовичић и напоменуо да ће око две хиљаде грађана после сређивања саобраћајница живети у хуманијим и бољим условима.

Како каже, биће асфалтиране улице у насељима Крњача, Борча, Попова бара, Овчански пут и део Миријева који припада општини Палилула.

“За следећу годину издвојићемо још 60 милиона динара где ћемо асфалтирати још 15 улица. Ми ћемо за годину и по дана асфалтирати 45 улица на територији наше општине што је заиста велики успех. Такође, у овом делу наше општине обезбедићемо преко хиљаду канти за отпад”,  најавио је Јовичић.

Наводећи да су дивље депоније један од горућих проблема, председник општине каже да ће покушати да се реши и то питање, а захвалан је грађанима што препознају труд и рад надлежних.

“Радови су у току, пуно ми је срце што су грађани препознали наш рад и одговорност коју имају Град Београд и Општина Палилула. Обећавамо да ћемо у наредним месецима кренути у уређење јавне расвете, комуналних делатности, контејнера, кишне канализације, фекалне канализације коју смо почели у насељу Крњача”, казао је Јовичић.

Он је изразио задовољство што се, како каже, коначно нешто мења на боље у тој општини после 20 година.