Изабрано ново руководство Градске општине Палилула

На конститутивној седници Скупштине одржаној 6. јуна изабрано је ново руководство Градске општине Палилула у наредном четворогодишњем мандату предвођено Српском напредном странком и њеним коалиционим партнерима Српском радикалном странком и СПС-ЈС. Седници је присуствовало 53, од 55 одборника колико броји Скупштина Градске општине Палилула, којима су најпре верификовани мандати.

Нови председник Градске општине Палилула је Александар Јовичић, дипл. економиста, шеф одборничке групе СНС у Скупштини Београда и народни посланик СНС у претходном сазиву Скупштине Републике Србије - изабран са 34 гласа. За заменика председника Градске општине Палилула изабран је са 33 гласа др Дарко Пауновић из СРС, на предлог Јовичића као и 9 чланова Већа општине, који су изабрани са 34 гласа:

Дејан Цветковић

Марина Ристић

Миљан Милинковић

Станко Гујаничић

Дејан Срејић

Саша Мехмедовић

Урош Прибићевић

Игор Шишић

Тодор Шљивар

За председника Скупштине Градске општине Палилула претходно је изабран Драгослав Шолак (СНС), а за заменика председника Скупштине Даница Ристић (ПУПС), док је за секретара Скупштине постављена Јасмина Радовић Ранчић (СНС).

На седници су, такође, изабране мандатна и административна комисија Скупштине Градске општине Палилула.