18.06.2022.

Борча

Борча

18.06.2022.

Фијакеријада улепшала јубиларни „Трофеј Видовдана“

У склопу 30. јубиларног „Тофеја Видовдана 2022“ данас је одржана фијакеријада у организацији Градске општине Палилула и Коњичког удружења „Борчанац“, у близини терена ФК БСК Борча и шеталишта поред канала Визељ.

Велики број посетилаца, посебно деце, уживало je у такмичењу, које је обухватало изложбу коња и ревију парадних запрега. Најбољима су награде уручили председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић и предсeдник Скупштине општине Палилула Драгослав Шолак.

Приликом отварања манифестације члан Већа општине Палилула Дејан Цветковић захвалио je Коњичком удружењу „Борчанац“, што је уз подршку ГО Палилула после 12 година организована Фијакеријада у Борчи. Поручио је, да ће ГО Палилула и убудуће подржавати ову манифестацију, како би постала традиција на левој обали Дунава.

На Фијакеријади су учествовали коњички клубови и власници коња из целе Србије и на приказаном такмичењу представили тридесетак коња појединачно и исто толико у запрегама са два, три и више коња.

Стручни жири је оцењивао грациозност, лепоту коња, њихов ход, држање, реаговање на команде, понос, као категорије које се бодују код коња такмичара. Мали фолклораши КУД „Борчански опанак“ представили су се својим програмом на отварању манифестације.