Шутирали "Тројку из блока" за породицу Живковић из Падинске Скеле

Турнир у брзом шутирању тројки "Тројка из блока" у организацији хуманитарне организације "Срби за Србе" посвећен прикупљању средстава за помоћ седмочланој породици Живковић из Падинске Скеле, одржан је 25. јуна у Борчи.

На турниру су, поред пар стотина Борчанаца, учествовали председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик председника др Дарко Пауновић, председник Скупштине Драгослав Шолак и чланови Већа општине.

Захваљујући учесницима турнира и уплаћеним средствима спонзора прикупљено је oko 170.000 динара за реконструкцију купатила у кући породице Живковић у којој поред родитеља живи и њихових петорица синова.

Обраћајући се присутнима председник Општине Палилула је рекао: "Импресиониран сам организацијом овог турнира. С обзиром на то да живим овде, да сам Борчанац, драго ми је што се оваква једна хуманитарна акција организује у Борчи. Општина Палилула ће увек бити уз вас, гледаћемо да сваке године унапредимо овакве акције уз вашу иницијативу, да одвојимо што је више могуће средстава. Заиста поносан сам што сам данас овде са вама, ми смо уз вас", поручио је Јовичић.

Уочи свечаног отворања турнира који су шутевима на кош означили први човек Општине Палилула и Игор Живковић отац породице из Падинске Скеле за коју се игра овогодишња "Тројка из блока" изведен је забавно музички програм.

Трећу годину заредом у Борчи се организује шутирање тројки за помоћ угроженим породицама које живе на подручју општине Палилула.

"Борча и Борчани као што видите имају широко, хумано срце, воле да шутирају тројке, а оно што је најважније воле да помажу другима. Зато данас овако велика гужва у Борчи. Наравно следеће године биће још већа и у наредним годинама које долазе. Већ сада можемо да кажемо да је ово традиционални турнир. "Ттројка из блока" ће расти и на популарности и на броју људи", рекао је Милош Симовић менаџер пројекта.

"Тројка из Блока" је идејни спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације "Срби за Србе", помоћу којег се прикупљају средства за помоћ социјално угроженим породицама из Србије и региона, које броје четворо и више деце.