"Млади старима" у Дому за стара лица у Диљској на Карабурми

У оквиру акције "Млади старима", Канцеларија за младе општине Палилула организовала је данас дружење са корисницима Геронтолошког центра Београд - Дома за стара лица у Диљској на Карабурми.

Поред волонтера Канцеларије за младе, дружењу су присуствовали председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик председника др Дарко Пауновић и чланови Већа општине.

Председник Општине је поздрављајући домаћине и похваливши акцију Канцеларије за младе рекао: "Ово је једна у низу малих акција и мали знак пажње, а у будућности у сарадњи свих нас, трудићемо се да вам обезбедимо да заиста лепо проводите ваше време, да осетите да је Општина уз вас. Ми ћемо долазити увек. Увек можете да нас позовете за све што треба, а ми ћемо гледати да вам изађемо у сусрет", рекао је Јовичић и додао: "Сматрам да је у животу увек важна пажња. Средства као средства, увек их је неопходно имати више, али пажња је оно што можемо да обезбедимо и да осетите да сте вољени и да неко брине о вама. То је наша обавеза", нагласио је Јовичић.

Гостима је на посети захвалила директорка Геронтолошког центра Београд Снежана Мишић, посебно, како је рекла "нашем драгом пријатељу и сараднику, а сада и председнику Општине господину Александру Јовичићу", који је раније неколико пута обилазио Дом у Диљској. "Хвала вам што помажете да се лепо дружимо, да квалитетно старимо и захвални смо што су ови млади људи одвојили своје време и посветили га нама", истакла је Мишић.

Поред пријатељског разговора, играња шаха и домина корисницима Дома и њиховим посетиоцима приказан је перформанс "Потребе наших односа" у извођењу Организације креативног окупљања (ОКО) и одломак из представе "Госпођа министарка" позоришта ученика Пете београдске гимназије "Театар 5".

Дом за стара лица у Диљској има 111 корисника који су зависни од туђе неге и помоћи.