Спортски објекти

Спортско рекреативни центар Ташмајдан који се са свим својим спортским објектима налази на територији општине Палилула, је један од највећих и најлепштих спортских објеката у Београду.

            У склопу Центра се налазе: отворени Стадион Ташмајдан, комплекс затворених и отворених базена, Хала Александар Николић (раније Хала Пионир), Ледена дворана Пионир и рекреативни центар.

            Стадион Ташмајдан - капацитет Стадиона је 10.000 места, а у склопу њега постоје две сале и теретана. Највише се користи за мали фудбал, одбојку, кошарку, рукомет, као и за разне концерте и културно-забавне манифестације.

            Стадион је изграђен 1954. године. У зимским месецима од 1953. до 1977. године, до отварања Ледене дворане Пионир највише се користио за хокеј на леду.

            На њему су одржана многа значајна такмичења као што су Светско првенство у рукомету за жене, Дејвис куп итд. Одржано је низ занимљивих догађаја попут шпанске кориде и многи концерти.

            Стадион је након темељне реконструкције од 2011. године поново отворен 22. априла 2016. године великим  концертом "РОК @ ТАШ".

            После 37 година, 15. децембра 2016. године отворено је клизалиште на Стадиону Ташмајдан у оквиру Зимског фестивала ICE@ТАШ. Београд је поново добио највеће градско клизалиште.

            Хала Александар Николић је је после Комбанк арене највећа спортска дворана у Београду. Отворена је 1973. године под именом Хала Пионир. Хала се налази у склопу спортског комплекса Пионир, који је у саставу СРЦ Ташмајдан.

            Садашње име добила је 2016. године у славу кошаркашког играча и тренера и легендарног професора Александра Николића.

            Хала Александар Николић је деценијама место одигравања свих репрезентативних селекција у кошарци, одбојци и рукомету и многих европских и светских првенстава. Поред спортских дешавања у њој се често одржавају и друге манифестације.

            Ледена дворана Пионир је отворена 1978. године и користи се за хокеј, такмичења у уметничком клизању и за рекреативно клизање. Налази су у склопу спортског комплекса Пионир. У њој је одржано до сад седам Светских првенстава у хокеју.

Базени СРЦ Ташмајдан - отворени и затворени - налазе се у склопу  матичне зграде, повезани  у амбијенталну целину заједно са Стадионом у масив Ташмајданског парка.

На базенима СРЦ Ташмајдан организована је школа пливања за децу, школа спортског пливања, рекреативно пливање на отвореним базенима лети и на затвореним током целе године.

У објекту са базенима смештен је рекреативни центар са теретаном.