Beograd

Nagrađeni pobednici akcije "Za zeleniji Beograd"

Pobednicima akcije "Za zeleniji Beograd" na Paliluli u četiri takmičarske kategorija danas su čestitali i uručili nagrade zamenik predsednika Gradske opštine Palilula Darko Paunović i član Veća opštine Marina Ristić.

 

Najlepšu zelenu površinu oko stambene zgrade imaju stanari stambene zgrade u Ulici Miladina Zarića 5 u Borči, druga je zelena površina oko zgrade u Ulici Kalovita 11 u Kotežu, dok je treća stambena zgrada u Diljskoj ulici 11 na Karaburmi.

Za najlepši balkon proglašen je balkon Daliborke Mišić u Ulici Miladina Zarića 5, koji je na gradskom takmičenju bio na trećem mestu. Drugo mesto  na Paliluli osvojio je balkon Olivere Mikić iz Ulice Patrisa Lumumbe 15.

U kategoriji najpepša zelena površina oko okućnice - individualne kuće, prvo mesto je pripalo Srbi Cvijanoviću iz Ulice prva Sutjeska 23c, drugo mesto je osvojio Jovan Romčević iz Ulice put za Ovču 19.

Najlepše zelenilo oko školske ustanove i ove godine imala je Poljoprivredna škola sa domom učenika "PK Beograd", koja je i na gradskom takmičenju bila prva.

Drugo mesto osvojilo je dvorište Osnovne škole "Olga Petrov" iz Padinske Skele, a treće dvorište Osnoven škole "Dr Arčibald Rajs" sa Karaburme.

Najboljim učesnicima akcije na Paliluli podeljene su saksije sa cvećem, zemlja za cveće, prskalice za vodu, plastične činije, saksije, prihrana, solarne lampe, crevo za zalivanje i drugi predmeti za negu i održavanje biljaka. 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа