Beograd

Aleksandar Jovičić ponovo predsednik Gradske opštine Palilula

Aleksandar Jovičić odbornik sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" ponovo će biti na čelu Gradske opštine Palilula i u narednom četvorogodišnjem mandatu, odlučeno je danas na drugoj  sednici Skupštine opštine Palilula.

Jovičić je zahvalio na ukazanom poverenju i poručio:

„Mi želimo danas, pošto smo ponovo izabrali izvršnu vlast opštine Palilula, da nastavimo politiku koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svakoga dana da budemo među našim građanima, da se zajedno sa njima suočavamo sa zajedničkim problemima i pokušamo kroz sve instance naše zemlje, od gradske vlasti do republičkih vlasti, da privučemo što više novca iz budžeta za naše infrastrukturne projekte. Mislim da smo u prethodne četiri godine  dosta toga uradili. Zatekli smo opštinu koja nije imala asfaltirane ulice, nije bila započeta kanalizacija, nismo imali dom zdravlja u Borči, i mnogo drugih nedostataka. Danas je situacija neuporedivo bolja“, rekao je predsednik opštine u obraćanju odbornicima i naglasio:

 „Moramo da pokažemo energiju, rad, disciplinu i da opravdamo ono zbog čega smo izabrani, kako bismo i u budućnosti mogli očekivati podršku građana, odnosno naših komšija. Hvala vam puno, verujem da ćemo napraviti dobre rezultate“.

Za zamenika predsednika opštine Palilula, na predlog Aleksandra Jovičića, izabran je Darko Paunović ispred liste "Aleksandar Šapić - pobeda za Palilulu". 

Odbornici novog saziva Skupštine opštine izabrali su, takođe, članove Veća opštine: Sofiju Marković, Miljana Milinkovića, Jovanu Kostić, Draška Alorića, Stanka Gujaničića, Sašu Mehmedovića, Dejana Cvetkovića (SNS), Igora Šišića (SPS,JS) i Marka Paunovića (SPAS).

Većinu od 55 odbornika novog saziva Skupštine opštine Palilula sa 39 mandata čine odbornici sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" sa koje je za predsednika Skupštine ponovo izabran Dragoslav Šolak na prethodnoj, konstitutivnoj sednici na kojoj su verifikovani mandati odbornika.

Po šest mandata u Skupštini GO Palilula imaju odbornici sa izborne liste "Aleksandar Šapić - pobeda za Palilulu" i izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS), dok po dva mandata pripada odbornicima sa izborne liste "Suverenisti" i izborne liste "Hrabro - Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici".

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа