Beograd

Aлександар Јовичић поново председник Градске општине Палилула

Aлександар Јовичић одборник са изборне листе "Александар Вучић - за нашу децу" поново ће бити на челу Градске општине Палилула и у наредном четворогодишњем мандату, одлучено је данас на другој  седници Скупштине општине Палилула.

 

Јовичић је захвалио на указаном поверењу и поручио:

„Ми желимо данас, пошто смо поново изабрали извршну власт општине Палилула, да наставимо политику коју спроводи председник Србије Александар Вучић. Свакога дана да будемо међу нашим грађанима, да се заједно са њима суочавамо са заједничким проблемима и покушамо кроз све инстанце наше земље, од градске власти до републичких власти, да привучемо што више новца из буџета за наше инфраструктурне пројекте. Мислим да смо у претходне четири године  доста тога урадили. Затекли смо општину која није имала асфалтиране улице, није била започета канализација, нисмо имали дом здравља у Борчи, и много других недостатака. Данас је ситуација неупоредиво боља“, рекао је председник општине у обраћању одборницима и нагласио:

 „Морамо да покажемо енергију, рад, дисциплину и да оправдамо оно због чега смо изабрани, како бисмо и у будућности могли очекивати подршку грађана, односно наших комшија. Хвала вам пуно, верујем да ћемо направити добре резултате“.

За заменика председника општине Палилула, на предлог Александра Јовичића, изабран је Дарко Пауновић испред листе "Александар Шапић - победа за Палилулу". 

Одборници новог сазива Скупштине општине изабрали су, такође, чланове Већа општине: Софију Марковић, Миљана Милинковића, Јовану Костић, Драшка Алорића, Станка Гујаничића, Сашу Мехмедовића, Дејана Цветковића (СНС), Игора Шишића (СПС,ЈС) и Марка Пауновића (СПАС).

 

Већину од 55 одборника новог сазива Скупштине општине Палилула са 39 мандата чине одборници са изборне листе "Александар Вучић - за нашу децу" са које је за председника Скупштине поново изабран Драгослав Шолак на претходној, конститутивној седници на којој су верификовани мандати одборника.

По шест мандата у Скупштини ГО Палилула имају одборници са изборне листе "Александар Шапић - победа за Палилулу" и изборне листе "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС), док по два мандата припада одборницима са изборне листе "Суверенисти" и изборне листе "Храбро - Милица Ђурђевић Стаменковски - Српска странка Заветници".

 

Палилула линкови