Beograd

Održana osma sednica Izvršnog odobra NALED-a

Osma sednica Izvršnog odbora NALED-a održana je danas u prostorijama Gradske opštine Palilula, a domaćin sednice predsednik IO NALED-a i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je istakao da današnja sednica predstavlja dogovor za predstojeću izbornu Skupštinu NALED-a koja će se održati 26. aprila.

Naled JovičićJovičić je, u izjavi za medije pre sastanka, objasnio da će se 26. aprila birati članovi za Upravni, odnosno Nadzorni odbor i utvrditi prioriteti u radu organizacije.

Kako je naveo, na današnjoj sednici biće reči i formiranju Privrednog saveta na nivou opštine Palilula, koji će, prema rečima predsednika, poboljšati i omogućiti veći dijalog između privrednika i institucija u našoj zemlji.

“Još jedna u nizu današnjih tema biće i formiranje Saveza beogradskih opština u okviru NALED-a, gde ćemo pokušati da okupimo sve opštine i da razgovaramo o problemima kako da unapredimo i ubrzamo sve procedure, ali i gde bismo razgovarali o decentralizaciji Beograda”, poručio je Jovičić.

Cilj formiranja ovog saveza, ističe on, je stvaranje boljih uslova kao bi opštine bile servis građana i kako bi odgovarale u što bržem vremenskom period na njihova pitanja i probleme.

On se osvrnuo na rezultate nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, i pohvalio pomake NALED-a što je ova nagradna igra imala dobrog efekta i benefita za ekonomiju naše zemlje, dodajući da je izuzetno važno da vladine i nevladine oranizacije usko sarađuju.

“Očekujemo da NALED sa svojim timom i u saradnji sa Vladom, Gradom Beogradom i drugim gradskim opštinama i ubuduće nađe najbolja rešenja kako bismo unapredili samu upravu”, zaključio je predsednik.

Današnjoj sednici prisustvovao je i direktor firme “Contango” i član IO NALED-a Darko Vukobratović koji je istakao da NALED okuplja lokalne samouprave, ali i privredu i privredne subjekte što je od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj.

“To je jedan od načina da se obezbedi dugoročan i stabilan rast privrede na zadovoljstvo svih žitelja lokalnih samouprava”, rekao je Vukobratović u izjavi za medije.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа