Beograd

Одржана осма седница Извршног одобра НАЛЕД-а

Осма седница Извршног одбора НАЛЕД-а одржана је данас у просторијама Градске општине Палилула, а домаћин седнице председник ИО НАЛЕД-а и председник општине Палилула Александар Јовичић је истакао да данашња седница представља договор за предстојећу изборну Скупштину НАЛЕД-а која ће се одржати 26. априла.

Јовичић је, у изјави за медије пре састанка, објаснио да ће се 26. априла бирати чланови за Управни, односно Надзорни одбор и утврдити приоритети у раду организације.

Како је навео, на данашњој седници биће речи и формирању Привредног савета на нивоу општине Палилула, који ће, према речима председника, побољшати и омогућити већи дијалог између привредника и институција у нашој земљи.

Очекујемо да НАЛЕД са својим тимом и у сарадњи са Владом, Градом Београдом и другим градским општинама и убудуће нађе најбоља решења како бисмо унапредили саму управу

“Још једна у низу данашњих тема биће и формирање Савеза београдских општина у оквиру НАЛЕД-а, где ћемо покушати да окупимо све општине и да разговарамо о проблемима како да унапредимо и убрзамо све процедуре, али и где бисмо разговарали о децентрализацији Београда”, поручио је Јовичић.

Циљ формирања овог савеза, истиче он, је стварање бољих услова као би општине биле сервис грађана и како би одговарале у што бржем временском период на њихова питања и проблеме.

Он се осврнуо на резултате наградне игре “Узми рачун и победи”, и похвалио помаке НАЛЕД-а што је ова наградна игра имала доброг ефекта и бенефита за економију наше земље, додајући да је изузетно важно да владине и невладине оранизације уско сарађују.

“Очекујемо да НАЛЕД са својим тимом и у сарадњи са Владом, Градом Београдом и другим градским општинама и убудуће нађе најбоља решења како бисмо унапредили саму управу”, закључио је председник.

Данашњој седници присуствовао је и директор фирме “Contango” и члан ИО НАЛЕД-а Дарко Вукобратовић који је истакао да НАЛЕД окупља локалне самоуправе, али и привреду и привредне субјекте што је од изузетног значаја за економски развој.

“То је један од начина да се обезбеди дугорочан и стабилан раст привреде на задовољство свих житеља локалних самоуправа”, рекао је Вукобратовић у изјави за медије.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула