Beograd

Малишани Овче добили нови вртић "Срна"

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са градоначелником Београда Синишом Малим новоотворени вртић у Овчи за који је Град издвојио 15 милиона динара.

Нови вртић "Срна" смештен је у Библиотеци "Милутин Бојић" чији је  део приземља објекта  адаптиран и претворен у вртић са три просторије,  кухињом, и  помоћним простором. Капацитет вртића је 54 места за  две мешовите групе деце.

 

"Ово је наставак политике коју спроводимо, да сваки слободан простор, да ли у школи или где год је то могуће адаптирамо и  отворимо нова места за малишане у вртићима и на тај начин смањимо листе чекања. То је политика од које нећемо одустати, да сваки малишан на територији Београда има своје место у вртићу", истакао је Мали.

Градоначеник је најавио да ће се у Овчи градити комбинована установa са вртићем и централном кухињом из које ће се дистрибуирати оброци за вртиће на левој обали Дунава. "Тако ће бити покривени сви вртићи у овом делу Београда и биће брже и ефикасније наравно и безбедније", нагласио је Мали. 

Он је истакао да се из дана у дан смањују листе чекања  отварањем  већег број места у вртићима у Београду. Само за 2018. годину планирано је 2.000 нових места. У Борчи ће два објекта бити надзидана за вртиће чиме  ће се добити места за 500 малишана.

"Завршили смо консолидацију финансија града Београда, вратили смо 500 милиона евра старих дугова које нам је оставила претходна градска власт и сада имамо новца и бавимо се канализацијом и водоводом и новим фасадама, али и улагањем у вртиће као што је овај овде у Овчи", рекао је Мали.

Јовичић је захвалио градоначелнику Београда што је инвестиција од 15 милиона динара дошла баш у Овчу. 

 

"Било нам је потребно да деца имају адекватан простор где могу на квалитетан начин да бораве. Централна кухиња је нешто што ће бити у будућности тема број један за овај овде део, за леву обалу Дунава  и очекујемо снажну подршку града Београда", рекао је Јовичић и додао:

"Ми ћемо наставити да пратимо политику града Београда кад говоримо о  квалитету према свим нашим социјалним групама, према деци, најстаријим суграђанима и према свим категоријама нашег друштва.  С тим у вези Општина Палилула наставиће да додељује колица за наше младе брачне парове кад добију бебу, ђаци прваци добијаће и даље све што је неопходно од школског прибора за полазак у први разред. Надам се да ћемо заједнички успети да обезебедимо што боље услова за наше најмлађе суграђане и за њихове родитеље"; нагласио је Јовичић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула