• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Нова стајалишта и надстрешнице дуж Зрењанинског пута и у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта
16. децембар 2016.

Градска општина Палилула уградила је 47 нових аутобуских стајалишта и надстрешница на локацији дуж читавог Зрењанинског пута и у целом насељу Борча, саопштио је председник општине Александар Јовичић данас приликом обиласка локација са новоуређеним аутобуским станицама.

Он је нагласио да у свим насељима од Крњаче, Котежа и Борче дуж Зрењанинског пута нису постојала аутобуска стајалишта и надстрешнице или су биле застареле у виду чувених печурки које смо имали готово 40 година.

За 47 нових стајалишта и надстрешница општина је издвојила 23 милиона динара из буџета и изградила уз сагласност Секретаријата за саобраћај.

"Ми смо кренули путем модернизације, желимо да урбанизујемо леву обалу Дунава. Трудићемо се да  у идућој години наставимо, и на десној и даље на левој обали да уграђујемо и постављамо аутобуска стајалишта, како би наши суграђани могли достојанствено да чекају градски превоз. Идуће године желимо да урадимо Вишњичку улицу, улицу Маријане Грегоран и потез ка Вишњици и ка Вишњичкој Бањи уколико будемо имали средстава у буџету", рекао је председник општине.

Због ломљења и шарања по новим стајалиштима Јовичић је изразио забринутост и апеловао на суграђане да чувају заједничку имовину.

"Оно што ме брине као председника општине јесте да готово чим смо поставили неколико стајалишта већ су одређене навијачке групе или ко зна ко ишарао стајалишта, а већ су почели и да их ломе. Ја бих апеловао на све суграђане да чувамо имовину, да чувамо оно зашта одвајамо средства да би наш град био леп, да бисмо пре свега оправдали средства и да нешто што се угради и што може да траје 10 или 15 година не пропадне за неколико месеци", нагласио је први човек општине Палилула.

Потом је истакао да су у плану за наредну годину и остали важни пројекти, као и равномеран развој општине.

"За нас је заиста важно да равномерно развијамо и леву и десну обалу Дунава. Важно је  да кренемо и у асфалтирање улица следеће године. Одвојићемо преко сто милиона динара за асфалтирање. Такође, да уграђујемо канализацију у насељу Браћа Марић, а што се тиче десне обале кренућемо у реконструкцију и у решавање проблема Аде Хује. За то смо добили чврсте гаранције од Министарства пољопривреде, Дирекције за воде, Дирекције за грађевинско земљиште града Београда, тако да мислим да ћемо у 2017. години направити огроман успех по том питању", истакао је Јовичић.