• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Свечано отворено клизалиште на Стадиону "Ташмајдан" ПДФ Штампа Ел. пошта
15. децембар 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, градски менаџер Горан Весић и директор СРЦ "Ташмајдан" Милан Нововић свечано су отворили  данас клизалиште на Стадиону "Ташмајдан" после 37 година.

Након ревијалног наступа уметничких клизачица из Клуба "Хелена Пајовић" и наступа Леонтине и хора "Чаролија" озваничен је почетак зимског фестивала  "Ice @  Таš" који ће трајати до 15. фебруара 2017. године и у оквиру кога ће се одражавати  бесплатне новогодишње представе за децу, клизање са Дизнијевим јунацима, концерти и такмичења у хокеју, уметничком клизању и др.

"Врло сам поносан и част ми је што сам председник општине на чијој територији се клизалиште налази. Испред општине Палилула желим да се захвалим господину Весићу и директору СРЦ Ташмајдан. После 37 година показали смо спремност, одговорност и дисциплинован рад који је омогућио да се СРЦ "Ташмајдан" уздигне на онај ниво који је имао пре 20 или 30 година" , рекао је Јовичић.

Он је, такође, нагласио: "Као што видите приоритет наше политике, заправо јесте да водимо рачуна о нашим суграђанима, да им омогућимо и овакве активности. Оно што је за мене посебно важно јесте да наши  најмлађи имају некога ко брине о њима и ко им у Београду ствара услове да могу да расту и да постану честити, поштени људи и много бољи од нас, и што је најважније, који ће урадити још веће ствари за наш главни град, за нашу земљу", истакао је председник општине Палилула.

Нагласивши да је новоотворено клизалиште важно зато што је део историје Београда Весић је рекао да се оно разликује од других у граду  по томе  што су остала клизалишта намењена само деци.

"Имамо 86 програма који ће трајати два месеца. Током дана ћемо имати бесплатне програме за децу, а увече ретро вечери где ће се старији подсетити како је то некад било. Ја мислим да ћемо заиста уживати ове зиме на Ташмајдану као што се некада уживало", рекао је Весић.

Директор СРЦ Ташмајдан је изразио задовољство што су успели у вези са пројектом клизалишта као и у многим другим пројектима.

"Након спектакуларног отварања стадиона 24. априла, серијом концерата, после дога Дејвис купом најавили смо да стадион поново ради пуним капацитетима. Ево дочекали смо тај тренутак да отворимо зимску сезону  на отвореном клизалишту "Ташмајдан", које што се тиче квалитета далеко превазилази границе Србије", истакао је Нововић.