• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Захваљујући општини Палилула станари зграде у Ковилову 6 дочекаће зиму у топлим становима ПДФ Штампа Ел. пошта
02. децембар 2016.

На иницијативу председника општине Палилула Александра Јовичића шездесет станара стамбене зграде у Ковилову 6 добило је нови кров, инсталације и унутрашњу фасаду како би у сувим и топлим становима дочекали зиму.

„Ова зграда изграђена је 1967. године и овде углавном живе стари, болесни и породице са малом децом који немају средстава да поправе фасаду, кров и инсталације. Годинама се ово урушавало и дошли смо у ситуацију да је зграда постала неусловна за живот и да људи нису знали како ће и где да дочекају зиму“, рекао је председник општине Палилула Александар Јовичић.

Он је испричао да је данима размишљао како да људима реши велики животни проблем.

„Нисмо имали новац у буџету да поправимо кров, а нисмо могли да оставимо људе на улици по зими, снегу и киши и дошао сам на идеју да позовем привреднике са општине да донирају ко колико може. Био сам пријатно изненађен када се након пар дана јавио власник једне од већих грађевинских фирми са Палилуле и рекао да ће његова фирма да одради све“,  каже Јовичић.

Представница компаније „Конкорд вест“  Марија Трубарац рекла је да је одмах након председниковог апела власник и директор фирме Жељко Дрчелић лично са архитектом отишао на терен и када су видели у каквом је стању зграда без размишљања су одлучили да донирају санацију крова и инсталација.

„Наша фирма се налази на Палилули, у Борчи, већина запослених је са територије Палилуле, власник је рођен и живи на Палилули и сматрали смо да је наша дужност да помогнемо да ови људи живе у условима достојним сваког човека“,  рекла је Трубарац.

Станари зграде у Ковилову са погачом и сољу дочекали су председника општине Александра Јовичића који је још једном нагласио да помоћ својим суграђанима сматра за своју дужност.
„ Драго ми је да ћете спокојни чекати зиму и још ми је драже да знате да општина, држава и Влада мисле на своје грађане, да нико није нити ће бити заборављен – подвукао је председник општине.

Цела инвестиција и радови постављања крова и нових инсталација коштала је 1,5 милиона динара,а како смо сазнали од радника на терену сви радови ће бити завршени до уторка  6. децембра.