• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Општина Палилула донирала рачунарску опрему одељењу Палилула ГЦСР Београд ПДФ Штампа Ел. пошта
16. новембар 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и члан Већа општине Станко Гујаничић, у име Општине, донирали су рачунарску опрему Градском центру за социјални рад у Београду, одељењу Палилула, поводом обележавања шездесет година од оснивања те установе.

Јовичић је тим поводом честитао на шездесетогодишњици постојања и подсетио да је одељење Палилула у Градском центру за социјални рад најстарије и највеће одељење не само на територији Београда већ и шире.

„Данас смо, у име Општине,  донирали више од десет компјутера и десет штампача, како бисмо омогућили запосленима да брже обављају свој посао“, изјавио је Јовичић и додао да резултати рада ове установе не треба да се мере великим бројем корисника који на том месту траже помоћ, већ да се у будућности треба борити и кроз законе у Народној скупштини, као и кроз све институције у земљи да тај број буде што мањи.

„Желимо да пружимо максималну подршку новим законима који ће се усвојити у Народној скупштини, где ћемо се борити сви заједно као друштво против породичног насиља како бисмо тиме омогућили да ови људи имају мање посла, јер мислим да је то највећи резултат наше земље и свих наших институција“, поручио је Јовичић.


Директор Градског центра за социјални рад у Београду Владимир Илић захвалио се на донацији општини Палилула која ће свакако допринети бољем и ефикаснијем раду.

„Уједно се трудимо да се поред тих материјалних ствари, едукујемо, усавршавмо у складу са новим законима, прописима, линценцирању како бисмо изашли у сусрет грађанима и нашим корисницима“, истакао је Илић.

Директор ГЦСР у Београду подсетио је да је систем социјалне заштите у Београду започет и основан управо на овом месту 1956. године, када је Народни одбор општине Палилула основао Центар за социјални рад Палилула.