• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Јовичић у посети Дому за старе „Карабурма“ ПДФ Штампа Ел. пошта
24. октобар 2016.

Поводом октобра месеца старих лица данас је организован програм и дружење са корисницима Дома за старе „Карабурма“ коме је, са сарадницима, присуствовао председник Градске општине Палилула Александар Јовичић.

Он је, обраћајући се корисницима Дома, изјавио да општина Палилула наставља да показује пажњу нашим најстаријим суграђанима упркос тешкој новчаној ситуацији.

„Ми то вама дугујемо због свега што се урадили за наш град и за нашу земљу, али и што сте нас подигли и извели на прави пут“ рекао је Јовичић и додао „веома често волим да кажем да оно што сте ви изградили за нашу земљу ми тешко данас можемо и да одржавамо“.

Јовичић је подсетио на низ акција које су током октобра организоване за пензионере општине Палилула као што су путовања по Србији, која су обухватала и многе турнире што им је овај месец учинило посебним.

„Општина Палилула жели да пошаље снажну поруку да не треба о нашим најстаријим суграђанима да бринемо само један дан у месецу, то мора бити континуирана борба за њихов бољи живот да им се одужимо за све оно што су урадили за нашу земљу“, нагласио је Јовичић.

Први човек општине Палилула поручио је да јесмо кренули напред и да идемо у корак са бољим животом јер то потврђују најаве Владе Републике Србије да ће бити повећана примања за наше најстарије суграђане.

Корисници Дома, заједно са волонтерима Канцеларије за младе Палилула и децом и з Шаховског клуба „Краљ“ играли су турнир у друштвеним играма, а КУД „Деспот Стефан“ у програмском делу забављао их је сплетом фолклорних игара.