• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Вести
Београђани добили нову "Зелену оазу" на углу улица Рузвелтове, Воjводе Бране и Далматинске ПДФ Штампа Ел. пошта
10. август 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, градски менаџер Горан Весић и директор ЈКП „Зеленило-Београд“  Слободан Станојевић отворили  су данас  још један „урбани џеп“ који се налази на углу улица Рузвелтове, Воjводе Бране и Далматинске.

„Урбани џеп“ површине од 242 квадратна метра, намењен jе кратком предаху пролазника који ће, на том месту, моћи да се одморе, допуне мобилне телефоне и користе бесплатан интернет. На новоотвореном скверу постављене су три клупе, подигнути су зелени зидови од биљака коjе штите пролазнике од издувних гасова са прометних саобраћаjница.

Председник општине Палилула Aлександар Jовичић захвалио се градскоj власти што су уважили предлог Палилулаца да се тај простор среди.

„Ми настојимо да имамо што више оваквих скверова,  што више паркића, то смо обећали грађанима и та обећања постепено испуњавамо“, рекао jе Jовичић и додао да jе циљ да Београд у наредне четири године буде лепши град jер он то заслужуjе и позвао грађане да шаљу своје сугестиjе, како би се сваки кутак између зграда средио и оплеменио зеленилом.

Градски менаџер Горан Весић истакао је да jе та зелена оаза 11. "урбани џеп" отворен у Београду и да слични постоjе у Жичкоj и Новопазарскоj улици, испред Београђанке и Правног факултета.

Oн jе додао да jе изградња сквера - урбаног џепа коштала око 4,5 милиона динара и подсетио да је његова изградња jош jедна потврда добре сарадње грађана, локалне самоуправе, општине Палилула и града.