• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Вести
Јовичић: Беби колица за све палилулске бебе рођене у 2017. години ПДФ Штампа Ел. пошта
08. фебруар 2017.

Услед великог интересовања и молби наших суграђана Градска општина Палилула одлучила је да издвоји додатна средства и да изађе у сусрет свим својим грађанима тиме што ће обезбедити беби колица свим бебама са територијe Палилуле рођеним у 2017. години, изјавио је данас председник општине Александар Јовичић.

Акција се зове „Да растемо заједно“ и наша намера је да она постане традиционална, дакле да се спроводи сваке године- рекао је Јовичић.

Пријаве почињу у понедељак, 13. фебруара и подносе се у просторијама Општине, Таковска 12.

Потребна документација која се приликом пријаве прилаже је потврда из Управе за управне послове МУП-а Републике Србије, Љермонтова 12а, о пребивалишту бебе и оба родитеља. Пребивалиште на Палилули једног родитеља  мора бити једнако или дуже од једне године.

Додатне информације могу се добити позивом на број  2694 429.

 
Свечаности у палилулским школама поводом Светог Саве ПДФ Штампа Ел. пошта
27. јануар 2017.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик  председника, председник Скупштине и чланови Већа општине присуствовали су данас свечаном обележавању Светог Саве у свим палилулским основним и средњим школама.

На свечаностима је поред традиционалног сечења славског колача приређен богат културно-уметнички програм посвећен првом српском архиепископу, просветитељу и творцу законодавства.

У Основној школи "Раде Драинац" у Борчи, Јовичић је честитајући ученицима и наставницима славу рекао да се радује што присуствује  свечаности поводом њиховог највећег и најлепшег школског празника. Он је нагласио да школе са Палилуле увек могу очекивати подршку општине и да је његова жеља као председника, да ученици и школе са Палилуле буду најбоље, а Палилула најбоља општина. 

Међу гостима на слави било је четворо деце миграната из Авганистана који ће бити укључени у редовну наставу у Основној школи "Раде Драинац" у оквиру пројекта "Подршка образовању деце и ученика миграната, избеглица на територији Србије", који спроводи УНИЦЕФ и Центар за образовну политику.

 
Усвојен Локални акциони план за младе Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта
25. јануар 2017.

Скупштина Градске општине Палилула, на седници одржаној 30. децембра 2016. године, усвојила је Локални акциони план за младе за период од 2010. до 2014.

ПРЕУЗМИТЕ:
Локални акциони план за младе 2017-2020 PDF (740 КB).

 
Обука „Пут до успешног предузетника“ ПДФ Штампа Ел. пошта
24. јануар 2017.

Градска општина Палилула и Национална служба за запошљавање организују обуку „Пут до успешног предузетника“, која је намењена незапосленим лицима која намеравају да започну сопствени бизнис.

Обука ће бити одржана 25. и 26. јануара 2017. године, са почетком у 9 часова, у просторијама Градске општине Палилула, Таковска  12.

Успешним завршетком обуке, незапослена лица стичу услов да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање, коју одобрава Националне служба за запошљавање, према условима Јавног позива, који ће бити расписан у наредном периоду.

 
Грађевински пакети за куће избеглица ПДФ Штампа Ел. пошта
20. јануар 2017.

У оквиру Регионалног стамбеног пројекта за трајно решавање стамбених потреба избеглих лица, 33 породице са пребивалиштем на општини Палилула су испуниле услове јавног позива објављеног крајем 2015. године од стране Комесаријата за избеглице и миграције, а посредством града Београда.

Тим поводом будући корисници помоћи за решавање питања становања  потписали су коначне листе са спецификацијом грађевинског материјала за своје куће, 18. јануара у Градској општини Палилула, у присуству Тодора Шљивара, члана Већа општине и повереника за избеглице и интерно расељена лица.

Регионалним стамбеним пројектом је предвиђена додела најмање 350 пакета грађевинског материјала вредности око девет хиљада евра за избеглице на подручју Београда, од којих су 33 са пребивалиштем на територији општине Палилула.

 
За најмлађе Палилулце приређена манифестација Улица отвореног срца у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта
01. јануар 2017.

Градска општина Палилула приредила је данас за најмлађе суграђане и њихове родитеље манифестацију "Улица отвореног срца", тако што је Улицу братства и јединства претворила у центар забаве и хуманости у Борчи.

Манифестацији је присуствовао председник општине Палилула Александар Јовичић који је тим поводом честитао Нову годину и предстојеће празнике свим грађанима Републике Србије, пожелевши им много среће, здравља, љубави и успеха.

Јовичић је нагласио да програм који је Општина приредила чини богат садржај представа за најмлађе Палилулце, додајући да деца из Борче више не морају да путују до центра града, јер коначно имају "Улицу отвореног срца" на својој општини.

„Улица је препуна наших најмлађих и најлепших суграђана који и јесу наша највећа шанса и потенцијал за будућност“, истакао је Јовичић.

Председник је најавио да ће манифестација "Улица отвореног срца" следеће године бити још боља, а Општина ће се трудити да се и током године за децу приређују овакве манфестације.

„Најлепше се осећам када радим овако лепе ствари, где пре свега успемо, бар на кратко, да видимо и измамимо осмех нашим најмлађим суграђанима“, нагласио је Јовичић.

Посетиоце су анимирали Деда Мраз, костимиране принцезе, патуљци и многи други аниматори, док су палилулски предшколци и основци за своје другаре играли, певали, рецитовали, глумили и играли фолклор.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО

 
Реновиран објекат Основне школе "Олга Петров"у Ковилову ПДФ Штампа Ел. пошта
30. децембар 2016.

Градска општина Палилула уз подршку компаније Хенкел реновирала је  школу у Ковилову, истурено одељење Основне школе "Олга Петров" из Падинске Скеле, коју је 29. децембра обишао Станко Гујаничић члан Већа општине задужен за образовање.

Објекат школе од око 140 метара квадратних који је био, према речима директорке школе Мерице Буј Бјелогрлић, у веома запуштеном стању комплетно је реновиран од крова до пода.  Замењени су прозори, избачени чучавци и сређени тоалети са умиваоницима, постављена су нова улазна врата у школу, остала врата офарбана, постављен ламинат, плочице, сређен кров, олуци.

Опширније
 
Атарски путеви ПДФ Штампа Ел. пошта
30. децембар 2016.

У 2016. години на територији Градске општине Палилула урађено  је и обновљено више од 9000 метара атарских путева. Радови су извођени у  Борчи, Овчи, Преливу, Сланцима и Вишњици. Укупна вредност инвестиције износи  близу десет милиона динара.

 
Дочек Нове године и манифестација Улица отвореног срца у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта
29. децембар 2016.

У жељи да својим  Палилулцима улепша празнике, Градска општина Палилула, организује свечани дочек Нове године у тржном центру „Shoppi retail park“ у Борчи.

Програм почиње 31. децембра у 21 час DJ музиком.  У 22.30 за присутне ће запевати Нада Топчагић након које ће нешто пре поноћи на сцену изаћи Оркестар „Данијела“ који ће окупљене забављати све до 00.30 часова када се на сцену враћа Нада Топчагић.

Сутрадан, 1. јануара за најмлађе суграђане и њихове родитеље Општина ће приредити манифестацију Улица отвореног срца. Програм ће се одвијати у Улици братства и јединства у Борчи.
Посетиоце ће анимирати Деда Мраз, костимиране принцезе, патуљци, ходачи на штулама и многи други аниматори.
Палилулски основци играће фолклор, певаће, играти, рецитовати и глумити.

Програм почиње у 10 часова.

 
Измене у режиму саобраћаја у Борчи поводом прославе Нове године и "Улице отвореног срца" ПДФ Штампа Ел. пошта
29. децембар 2016.

Поводом одржавања концерта и прославе Нове године у Борчи у организацији Градске општине Палилула, на платоу испред тржног центра Shopi retail park, дана 31. 12. 2016. године у периоду од 20 часова до 1.01. 2017. године до 03 часа, доћи ће до посебне организације саобраћаја у Улици братства и јединства, на делу од Хоповске улице ка Зрењанинском путу:

Возила са линија јавног градског превоза (ЈГП) делимично ће изменити трасу и то:
- Возила са линије бр. 85 у оба смера:

на делу од раскрснице Улице братства и јединства и Зрењанинског пута до раскрснице Улице братства и јединства и Ваљевског одреда саобраћаће следећим улицама: Зрењанински пут, Ивана Милутиновића, Ваљевског одреда и даље редовним трасама;

- Возила са линије 96 у оба смера:

на делу од раскрснице улице Ивана Милутиновића и Зрењанинског пута до раскрснице Улице братства и јединства и Ваљевског одреда саобраћаће следећим улицама: Зрењанински пут, Ивана Милутиновића, Ваљевског одреда и даље редовним трасама.

Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта.

Поводом одржавања манифестације "Улица отвореног срца", такође, у организацији Градске општине Палилула, 1. јануара 2017 године, биће затворена за саобраћај Улица братства и јединства од улице Ваљевског одреда до улице Беле Бартока, у периоду од 9 до 14 часова.

Возила ЈГП саобраћаће делимично измењеном трасом и то:

- Возила са линија 85 и 96, на делу од раскрснице Ваљевског одреда - Братства и јединства до терминуса "Борча 3", у оба смера саобраћаће улицама Братства и јединства, Ваљевског одреда, затим Улицом ратних војних инвалида до терминуса "Борча 3".

- Возила са линија 95 и 105 л, на делу од раскрснице улица Ваљевског одреда - Ратних војних инвалида до терминуса "Борча 3", у оба смера саобраћаће Улицом ратних војних инвалида до терминуса "Борча 3".

Успостављају се привремена стајалишта:

Комбинатова улица (у оба смера), у Улици ратних војних инвалида, непосредно по преласку раскрснице са улицом Ваљевског одреда, гледајући из правца Зрењанинског пута ка терминусу "Борча 3".

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 82