• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости Догађаји
Обележен Међународни дан младих на Ади Хуји ПДФ Штампа Ел. пошта
12. август 2016.

Градска општина Палилула обележила је данас Међународни дан младих спортским и културним програмом на Ади Хуји.

Том приликом председник Градске општине Палилула Александар Јовичић истакао је да су млади највећи потенцијал Србије у који треба свесрдно да се улаже и да стога сви морају бити на истом задатку који подразумева очување младости у нашој земљи.

Јовичић је навео да се општина Палилула на Дан младих постарала да организује пригодну манифестацију где млади имају прилику да се друже са својим вршњацима, а којој су се придружила и деца из палилулскох вртића.

„Одлучили смо да промовишемо спорт на првом месту јер тиме желимо да пошаљемо јасну поруку и подршку томе да младост у нашој земљи треба да се окрене здравом животу, дакле бављењу спортом, а да ми као представници општине, града и државе треба да омогућимо и подржимо потенцијал те младости и урадимо све што можемо како бисмо спречили одлазак младих људи из земље“, рекао је Јовичић.

Такође он је нагласио да се младост мора неговати, као и да је неопходно да се непрестано улаже у образовање и сваку врсту едукације.

У циљу подизања свести о значају бриге о деци, младима, спорту, рекреацији и култури Општина је организовала професионалне обуке које за циљ имају ближе упознавање младих са спортовима попут тениса, фудбала, одбојке, атлетике, бициклизма, џуда, једриличарења, рвања, бадминтона, као и упознавање са различитим видовима уметности као што су сликање, дуборез, часови гитаре и стари занати.

Програм је употпуњен културно уметничким играма КУД „Лира“ и „Деспот Стефан“, а током целокупног трајања истог волонтери Црвеног крста Палилула, који су недавно као представници  Црвеног крста Србије освојили прво место на Европском такмичењу у првој помоћи, изводили су часове и обуку младих у првој помоћи.

За најмлађе одиграна је представа „Породица Кременко“ , Установе културе Палилула а учесници едукативног програма били су деца палилулских вртића, њихови вршњаци из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, као и велики број младих и  деце са родитељима.