• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
Почетна Новости
Догађаји
Сајам запошљавања на Палилули привукао велики број незапослених ПДФ Штампа Ел. пошта
22. децембар 2016.

Сајам запошљавања у организацији Нациналне службе за запошљавање и Градске општине Палилула, одржан 22. децембра у Центру за културу "Влада Дивљан", окупио је 27 послодаваца са око 780 радних места у понуди и више стотина незапослених који су дошли да потраже запослење.

Понуде за слободна радна места  на штандовима су изложили привредници и фирме из различитих области делатности, од корпорација до индивидуланих произвођача. Међу компанијама које су на Палилули понудиле посао биле су Вулкан издаваштво, Лабораторија Београд, Тргоцентар, Меркатор С, Имлек, Credit Agricole Banka, Фриком, Панорама Вишњица, Unitrade Export, Биље Борча, Општа болница Bel medic и многи други.

Преко 50 различитих профила професија нашло се у понуди за запослење, од инжењера електротехнике, саобраћаја, прехрамбених техничара, возача, продаваца, радника  обезбеђења до лекара, медицинских сестара, конобара, економиста, психолога, бравара, вариоца, столара, програмера и многих других занимања.

Опширније
 
Бициклијада за најлмађе Палилулце и њихове госте ПДФ Штампа Ел. пошта
24. октобар 2016.

Инклузивна дечја бициклијада "Зелени круг" посвећена најмлађим Палилулцима,  одржана је 23. октобра на траси од Теразијске чесме до Београђанке.

Манифестацију је отворила Марина Ристић, члан Већа општине Палилула.


На бициклијади је учествовало више од 300 такмичара од првог до осмог разреда, а награде  најбољим учесницима, бицикла и кациге које је обезбедила  Амбасада Аустралије уручила је аустралијска амбасадорка у Београду госпођа Џулија Фини.

У трци задовољства учествовали су предшколци, деца са посебним потребама и најмлађи штићеници Дома за децу без родитељског старања у Звечанској.

Бициклијаду су организовали Градска општина Палилула, канцеларије за младе Палилуле и Старог града, Центар за унапређење друштва и Бициклистички савез Србије.

 
Председник општине обишао Манастир у Сланцима ПДФ Штампа Ел. пошта
17. октобар 2016.

Председник општине Палилула Александар Јовичић и члан Већа Дејан Срејић обишли су  16. октобра Манастир Архиђакона Стефана  у Сланцима, метоха Манастира Хиландар.

Повод посете био је изградња атарских путева у непосредној близини Манастира, као и обилазак манастирског комплекса и разговор са свештенством  о историјату и начину живота у једној од најстаријих светиња у Србији.

 
У Борчи отворен ритејл парк „Shoppi” ПДФ Штампа Ел. пошта
13. октобар 2016.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, градоначелник Београда Синиша Мали и директор  „MPC Properties” Томас Виладсен свечано су данас отворили ритејл парк „Shoppi” у Борчи.

Објекат за који је камен темељац постављен пре шест месеци  простире се на површини од више од 13.000 квадратних метара.

Александар Јовичић је истакао да је данас важан дан за општину Палилула и насеље Борча, јер се потврђује да се Београд у последње време равномерније развија. На левој обали Дунава живи око сто хиљада људи, те ће им овај шопинг центар уштедети време, али и обезбедити нова радна места и леп простор за куповину.

Градоначелник је навео да је реч о инвестицији вредној петнаест милиона евра, која омогућује отварање пет стотина нових радних места. "У граду радимо на томе да ефикасно и брзо издајемо грађевинске дозволе, захваљујући чему су активирани пројекти који су деценијама били затворени у фиокама. Међу њима су тржни центар и хотелски комплекс у Рајићевој, као и комплекс на месту бивше зграде МУП-а", рекао је Мали.

Он је захвалио компанији „MPC Properties” на инвестицији и доследности у испуњавању датих обећања.

– Ово је део слике новог Београда у којем желимо што више оваквих објеката. Њихова важност је у томе што запошљавају наше људе, али и активирају наше грађевинске компаније – истакао је Мали.

Директор „MPC Properties” Томас Виладсен прецизирао је да су све продавнице у објекту већ закупљене и изразио наду да ће радити са сто одсто попуњености капацитета. Он је истакао да пројекат не би могао да буде реализован без добре сарадње са Градом Београдом, али и извођачем радова који је посао урадио квалитетно и на време. „Shoppi” је ново име за куповину, поручио је Виладсен.

Догађају је присуствовао и главни урбаниста Милутин Фолић.

 
Одржан хуманитарни концерт у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта
11. октобар 2016.

Хуманитарни концерт у част југословенског поп-рок гитаристе Зорана Божиновића одржан је 10. октобра у Установи културе Палилула, концерт су извели његови пријатељи и легенде српског рокенрола.

Шеф кабинета Градске општине Палилула Ђорђе Алексић изјавио је да је вечерашњи скуп не само прилика да се обележи годишњица рођења гитаристе Зорана Божиновића већ и прилика да се најави оснивање хуманитарне фондације, која ће носити његово име, а која би се бавила спонзорисањем и школовањем младих музичара.

„Планирамо да у наредном периоду створимо услове за младе музичаре рок музике који ће овде свирати, који ће имати своју сцену, било да је она акустична или електрична и желимо да сви они знају да је Установа културе, која ће у догледно време променити име у Центар за културу Владимир Дивљан, бити место на коме могу да свирају, вежбају, да се окупљају и да развијају рокенрол културу“, нагласио је Алексић.

Он је подсетио да је Зоран Божиновић био чувена рок легенда југословенског простора и да је оставио утицај на многе гитаристе који и данас свирају у нашим познатим рокенрол групама.

„Сви који нешто значе и вреде у рокенролу вечерас су се окупили да одају омаж легенди рокенрола, да сви заједно прославимо његово стваралаштво, његово дело, да се добро забавимо, да се подсетимо какав је утицај оставио на све нас и надамо се да ће тај утицај још дуго да траје“, истакао је шеф кабинета председника општине Палилула.

Поред великих извођача данашње српске рок сцене, део концерта су чиниле и младе наде рок музике који су својим наступом доказали да треба улагати у њих, јер су они наследници рок културе и Зорана Божиновића.

 
Одржан београдски „Трофеј пепела“ у Лисичјем јарку ПДФ Штампа Ел. пошта
26. септембар 2016.

Тим Британске амбасаде, који је предводио Њ.Е. Денис Киф, амбасадор Велике Британије био је бољи од тима Аустралијске амбасаде за један викет у егзибиционом мечу „Трофеј пепела“ који се 25.септембра играо на терену Лисичји јарак.

Коначан резултат 110: 109 постављен је након три сата играња а за најбољег играча проглашен је Ендру Ричардсон из победничког тима.

Међу многобројним званицама били су Њ.Е. Џулија Патриша Фини, амбасадорка Аустралије у Београду и Урош Прибићевић испред ГО Палилула.

Меч је обезбеђивала екипа Црвеног крста Палилуле.

 
Свечано отварање "Дана европске баштине" и прослава Дана УК Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта
20. септембар 2016.

Установа културе Палилула у сарадњи са општином Палилула обележава свој Дан, 21. септембра пригодним програмом који почиње у 19 часова, а уједно биће одржано и свечано отварање манифестације "Дани европске баштине".

Присутнима ће се обратити председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градоначелник Београда Синиша Мали.

У програму ће наступити:

- Национални ансамбл КОЛО са играма "Дубочке краљице", циганским играма из Војводине и играма из Босилеградског крајишта.
-Оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић и Данијела Веселиновић, прва жена вођа трубачког оркестра" са песмом Даворина Јенка "Зујте струне", песмом "Нишка Бања" и др.
- Инклузивни оркестар "Небоград" са песмама "Мој драги Београд", "Серенада о Београду" и "Тамо далеко".
- Бојана и Никола Пековић са Александром Јаковљевићем са песмама "Искушење", "Свети Сава" и "Хајте браћо белој цркви" и извођењем на гуслама, хармоници и виолини.
- Трупа "Una Saga Serbica" са музичко-плесним извођењем базираним на етно музици и фолклорним играма региона.

Установа културе Палилула и Градска општина Палилула учествују од 24. септембра до 3. октобра разноврсним програмом у манифестацији "Дани европске баштине", која се у Србији ове године обележава са заједничком темом на европском нивоу "Културно наслеђе и заједнице - живети с наслеђем".

Више о програму манифестације можете сазнати на сајту Установе културе Палилула www.ukpalilula.rs

 
Обележен Међународни дан младих на Ади Хуји ПДФ Штампа Ел. пошта
12. август 2016.

Градска општина Палилула обележила је данас Међународни дан младих спортским и културним програмом на Ади Хуји.

Том приликом председник Градске општине Палилула Александар Јовичић истакао је да су млади највећи потенцијал Србије у који треба свесрдно да се улаже и да стога сви морају бити на истом задатку који подразумева очување младости у нашој земљи.

Јовичић је навео да се општина Палилула на Дан младих постарала да организује пригодну манифестацију где млади имају прилику да се друже са својим вршњацима, а којој су се придружила и деца из палилулскох вртића.

Опширније
 
Међународна дунавска регата упловила на Аду Хују ПДФ Штампа Ел. пошта
28. јул 2016.

Учесници 61. туристичке интернационалне дунавске регате (ТИД) упловили су 27. јула на Аду Хују, где им је домаћин у Београду Градска општина Палилула. Након дводневног боравка на Ади Хуји регата наставља пловидбу 29. јула према Смедереву.

Општина Палилула приредила је дочек за 120 кајакаша и веслача из двадесетак европских земаља који за 75 дана, од 18. јуна кад су кренули из немачког града Инголштат веслају Дунавом 2.515 километара до обала Црног мора.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић рекао је, након дочека кајакаша, да је реч о најдужој међународној регати на свету и да је општина Палилула почаствована тиме што је њен домаћин.

Опширније
 
Завршен "Трофеј Видовдана 2016 ПДФ Штампа Ел. пошта
04. јул 2016.

Победник 24. турнира у малом фудбалу "Трофеј Видовдана 2016" је екипа "Само вас гледамо", која је савладала тим "Хороскоп" у финалној утакмици 3. јула на терену "Видовдан" у насељу Нова Борча. У борби за треће место екипа Трговинска радња "Шестица" победила је "Ботафого".

У свечаној атмосфери завршнице турнира пехаре и дипломе победницима су уручили председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик председника др Дарко Пауновић, председник Скупштине Драгослав Шолак и чланови Већа општине.

Опширније
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2