Beograd

Фестивал дечјег стваралаштва "Градимо мостове међу генерацијама"

Домаћин  Фестивала дечјег стваралаштва који се одржава у оквиру Дечје недеље под слоганом "Градимо мостове међу генерацијама" - За радост сваког детета, ове године била је Градска општина Палилула у Центру за културу Влада Дивљан где се данас окупило више од 300 деце из целог Београда, узрасата од шест до седамнаест  година.

 

Учеснике Фестивала који су приказали своје музичко-сценско стваралаштво и најуспешније ликовне радове на тему Дечје недеље, поздравио је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић.    

"Част ми је што је Општина Палилула домаћин ове манифестације посвећене мостовима међу генерацијама. Ми смо последњих годину и по дана показали да се бринемо о нашим најмлађим суграђанима са једне стране и о најстаријима са друге стране, што и јесу мостови о којима говоримо и слоган ове манифестација која осликава  такав један приступ у нашем друштву", рекао  је Јовичић.

Он је истакао да ће Општина Палилула и у будућности подржавати овакве пројекте и бринути о деци:

"Бринућемо о нашој деци да она постану честити и одговорни људи, да сутра воде и овај град и ову државу, да буду доктори, пилоти, војници и све оно што је неопходно овој земљи, а и да брину о нама који ћемо једног дана бити нејаки и стари", рекао је председник и додао:

"С тим у вези наставићемо да издвајамо и даље средства за породиље, за беби колица, да се бринемо о основцима, да бринемо о пензионерима и да  на један најлепши начин покажемо оно што се зове будућност, а то јесу мостови које градимо међу генерацијама", нагласио је Јовичић.

У веселој атмосфери дечје песме и игре, програм је водио Миња Субота који је заједно са децом отпевао химну Фестивала "Деца су украс света". У име захвалности на гостопримству Субота је Александру Јовичићу  уручио на поклон слику, уље на платну рад Ане Полар учеснице радионице дечјег стваралаштва.

 

Манифестација је одржана у  организацији Пријатеља деце Београда, Србије и општинских удружења и  под покровитељством Града Београда и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула