Beograd

Свечано отворено "Културно лето на Палилули"

 

Позоришном представом "Свлачење" на летњој сцени Центра за културу Влада Дивљан свечано отворено "Културно лето на Палилули"

"Као што смо и обећали почиње Културно лето на нашој општини. У току августа имаћемо 12 представа и осам концерата на отвореном", рекао је председник Градске општине Палилија Александар Јовичић.

Он је изразио задовољство због тога што отварању манифестације присуствује до 1.000 људи.

"Одзив је добар, што значи да су и средства утрошена на најбољи могући начин и да шаљемо поруку свима - дајте да овакве пројекте копирамо и у осталим деловима Београда", рекао је он.

Јовичић је додао да је то је прави показатељ колико је култура важна на територији општине Палилуле.

"Поносан сам на тим који је ово органзовао јер ћемо читавог августа и упркос великим врућинама имати прелеп садржај, добру манифестацију, добро дружење и једну јасну поруку коју шаљемо у етар да нам је важна култура и да морамо што висе издвајати средстава и у будућности", рекао је Јовичић.

Овакве акције ће се, како је најавио, наставити не само у току лета, већ и током зиме, у затвореном простору.

"Грађани су наши највећи савезници у добрим идејама", рекао је Јовичић захваливши суграђанима што су заједно са општином учествовали у овом пројекту.

 

Глумица Јелица Сретеновић која игра у представи "Свлачење" рекла је да је ово 120 извођење овог комада по тексту Мирјане Бобић-Мојсиловић истакавши да је "дивно видети оволико људи који желе да погледаје представу".

"То значи да је представа имала свој успех и свој пут. Ова представа и текст говоре о сукобу две Србије - традиционалне и крајње модерне са којом се и ми сукобљавамо приватно. Питање шта је значајније и боље - то ће гледаоци да одлуче", рекла је она.

У оквиру манифестације грађани ће бесплатно моћи да погледају позоришне представе, да посете концерте познатих извођача, као и да присуствују вечерима класичне музике.

Манифестација траје до 31. августа на отвореном, на летњој сцени Центра за културу Влада Дивљан, а део програма одржаће се у Ташмајданском парку.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула